Pepijn Bijsterbosch zal in het weekend van 15-17 september zijn debuut maken in het Endurance World Championship kampioenschap. De Wapenvelder zal uitkomen voor het Franse MOTO TEAM 95 – 3ART – YAM AVENUE. Naast Bijsterbosch verschijnt ook de Nederlandse Jolanda van Westrenen aan de start met het Girls Racing Team.

De Bol d’or is een 24 uurs race die verreden wordt op het circuit van Paul Ricard in het zuiden van Frankrijk. Sinds de kalenderwijziging die met ingang van 1 augustus 2016

is ingevoerd in het Endurance World Championship wordt dat seizoen gereden van 1 augustus tot en met 31 juli van het jaar daarop. Dit betekent dat de Bol d’or de eerste wedstrijd is voor het kampioenschap 2017-2018. Eind juli 2018 wordt het seizoen afgesloten met de overbekende 8 uren van Suzuka waar Michael van der Mark dit jaar samen met Alex Lowes en Katsuki Nakasuga de overwinning wisten te pakken.

Inmiddels zijn de eerste provisorische startlijsten voor de 81e Bol d’or bekend gegeven en op de deelnemerslijst voor het hoofdevenement prijken twee Nederlandse namen in de personen van Pepijn Bijsterbosch en Jolanda van Westrenen. Bijsterbosch is één van de drie rijders in het MOTO TEAM 95 – 3ART – YAM AVENUE van de Franse manager

William Herbillon en heeft de Fransen Lucas Marconi en Alex Plancassagne als teamgenoten. Het team komt met een Yamaha R1 uit in de zogenaamde Stock klasse. Het team gaat rijden met het startnummer 36.

Jolanda van Westrenen gaat van start voor het Girls Racing Team van teammanager Laura Costa en heeft Amandine Creusot, Muriel Simorre en Calmon Katy als teamgenoten. Ook dit team gaat van start in de Stockklasse met een Yamaha R1.

Naast de genoemde Nederlandse rijders zien we ook een aantal Belgische rijders op de startlijst in de personen van Marty Debruyne en Gauthier Duwelz die samen met de Duitser Marc Buchner uitkomen voor het Motech EWC team van manager David Drieghe. Dit team komt uit in de EWC klasse op een Honda Fireblade.Bastien Mackels en Olivier de Poorter zullen van start gaan voor het Yamaha Viltais Experiences team. Axel Maurin en Florian Alt zijn de andere rijders in dat team dat met een Yamaha deelneemt in de Stockklasse.

De race gaat zaterdagmiddag om 15.00 uur van start waarna we exact 24 uur later weten welk team deze eerste race van het seizoen heeft weten te winnen in de verschillende klassen.

In het bijprogramma wordt ook de Bol d’or classic gereden. Dit betreft een race voor klassieke motoren. De classic Bol d’or rijdt twee races van twee uur te weten op

vrijdagavond van 20.30-22.30 uur en op zaterdagochtend van 10.35-12.35 uur. In deze klasse zien we twee Nederlandse teams aan de start verschijnen. Het Motoport Uithoorn team met rijders Jaivy en Mario Eikelenboom zal van start gaan in de echte Classic klasse op een Kawasaki Z1000 uit 1983.Het Holland Motor Sports team met rijders Herman en Xavier van Duffelen gaat in de Post Classic klasse van start op een Suzuki GSX-R 750 uit 1991.

Uiteraard gaan we de verrichtingen van de Nederlanders en Belgen volgen tijdens dit prachtige Endurance evenement.

Link: Bol17_ProvisionalEntryList5sept