World Endurance coureur Anthony Delhalle is donderdagochtend om het leven gekomen bij een crash op het Circuit Paul Armagnac de Nogaro. De Suzuki Endurance Racing Team coureur werd na de crash in kritieke toestand overgebracht naar een nabij het Franse circuit gelegen ziekenhuis waar hij even later bezweek aan zijn verwondingen.

Een aantal FIM World Endurance Teams, inclusief een aantal Nederlandse coureurs, werken momenteel een test af op het Circuit Paul Armagnac de Nogaro gelegen in het zuiden van Frankrijk. Onder de deelnemende teams ook het Suzuki Endurance Racing Team (SERT) met Vincent Phillipe, Etienne Mason en Anthony Delhalle in de gelederen.

Donderdagochtend ging het echter mis toen Delhalle even nadat hij de pits uitgereden was ten val kwam. Ondanks dat de crash er in eerste instantie onschuldig uitzag werd even later duidelijk dat het serieus was waarna de hulpdiensten massaal uitrukten om de 35 jarige Franse coureur medische hulp te verlenen.

Na op het circuit gestabiliseerd te zijn werd Delhalle in kritieke toestand overgebracht naar een nabijgelegen ziekenhuis waar hij donderdag rond het middaguur bezweek aan de bij de crash opgelopen verwondingen.

Anthony Delhalle, vijfvoudig en regerend World Endurance kampioen, is 35 jaar geworden en laat een vrouw en twee jonge kinderen achter.

Official Statement Suzuki Endurance Racing Team:
Anthony heeft ons verlaten nadat hij vanmorgen op brute wijze ten val kwam tijdens een test in Nogaro. Wij hebben een gevaarlijke sport die fataal kan zijn in elke bocht.

Anthony kwam vanmorgen zonder speciale reden ten val, zowel technisch als op het circuit maar ook organisatorisch leek er niets mis te zijn. Hij kwam bij de uitgang van de pits ten val waarbij hij verkeerd terecht is gekomen en twee nekwervels brak.

We zijn allemaal in shock van dit tragische nieuws.

We verliezen een speciaal iemand en een getalenteerde, vriendelijk en professioneel coureur. Onze gedachten en medeleven gaan uit naar zijn vrienden en de naaste familie van Anthony, zijn vrouw en twee kinderen.