Alonso het snelst tijdens eerste Moto3 testdag in Portimão, Veijer negende

4556
david-alonso
David Alonso - Portimão Test | foto© Aspar Team

De Moto3 coureurs zijn donderdag begonnen aan hun eerste testdag van 2024, de eerste dag van een tweedaagse privétest op Autódromo Internacional do Algarve. Veel kon er donderdag echter nog niet getest worden, dit nadat twee van de vier sessie op een deels of geheel natte baan werden verreden. David Alonso noteerde in de schaarse droge tracktime de snelste rondetijd van de dag terwijl Collin Veijer de negende rondetijd van de dag op de klok wist te zetten.

De Moto3 coureurs hebben hun eerste testdag van 2024 erop zitten. Op het Autódromo Internacional do Algarve deelden de coureurs uit de lichtste klasse van het MotoGP de eerste dag met de MotoE coureurs. Veel duidelijk werd er echter nog niet aangezien de Portugese weergoden behoorlijk roet in het eten gooiden. De eerste van de vier sessies werd weliswaar op een droge baan verreden, maar tijdens deze eerste run zagen we veel coureurs een soort van shakedown test doen op het voor hun nieuwe materiaal. Tijdens de tweede sessie zorgde een lichte miezerregen ervoor dat er slecht een enkeling op de baan te vinden was omdat de baan halfnat halfdroog was. Tijdens de derde sessie waren de omstandigheden ‘goed’ en zagen we het hele veld in actie komen waarna de vierde en afsluitende sessie van de dag op een kletsnatte baan werd verreden. Slechts zeven coureurs namen de moeite om onder deze omstandigheden één of meerdere ronden te rijden op de voor hun nieuwe Pirelli regenbanden.Uiteindelijk was het David Alonso die met een snelste rondetijd van 1’47.252 kan zeggen dat hij het rapst was tijdens deze eerste testdag van 2024 voor Daniel Holgado en José Rueda. Collin Veijer, die de gehele eerste sessie gebruikte als een soort van shakedown test en voor het op de juiste manier afstellen van zijn nieuwe 2024 Husqvarna, noteerde in de derde sessie van de dag de negende rondetijd op iets meer dan een seconde van de snelste rondetijd van de dag

Aangezien het een privétest betreft worden er geen officiële tijdlijsten vrijgegeven. Dit samen met de weersomstandigheden zorgt ervoor dat de gereden rondetijden van deze eerste dag dan ook met een korreltje zout genomen moeten worden.

Onofficiële rondetijden Portimão Test donderdag:

  1. David Alonso – CFMOTO Aspar Team – 1’47.252
  2. Daniel Holgado – Red Bull GASGAS Tech3 +0,354
  3. José Antonio Rueda – Red Bull KTM Ajo +0,470
  4. Ivan Ortola – MT Helmets-MSi +0,508
  5. Filippo Farioli – SIC58 Squadra Corse +0,727
  6. Matteo Bertelle – Snipers Team +0,825
  7. David Almansa – Snipers Team +0,922
  8. Ryusei Yamanaka – MT Helmets-MSi +0,932
  9. Collin Veijer – Liqui Moly Husqvarna Intact GP +1.111
  10. Scott Ogden – MLav Racing +1.164

Vrijdag komen de Moto3 coureurs nogmaals in actie in Portimão, ze delen dan het circuit opnieuw met de MotoE coureurs en hebben net als tijdens deze eerste dag opnieuw een viertal sessies op het programma staan. De weersomstandigheden voor vrijdag zijn net als voor deze eerste dag hetzelfde, wisselvallig dus.

Zaterdag en zondag nemen de Moto2 coureurs in Portimão het stokje over voor hun eerste (privé) test van 2024. Na deze test reizen zowel de Moto3 als ook Moto2 coureurs door naar Jerez waar vanaf woensdag 28 februari de eerste en enige driedaagse Official Moto2 & Moto3 Test voorafgaand aan het 2024 seizoen wordt verreden.Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  Twitter | Threads | YouTube          Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.