Alonso Lopez het snelst tijdens testdag in Valencia, Bo Bendsneyder 15e

4340
alonso-lopez
Alonso Lopez | foto© Randy van Maasdijk

De Moto2 coureurs begonnen maandag, een dag na afloop van het laatste Grand Prix weekend van het seizoen, in Valencia meteen aan hun voorbereiding op het 2024 seizoen tijdens de 2024 Moto2 & Moto3 Valencia Official Testing. Een eendaagse test die met name in het teken stond van de nieuwe Pirelli banden. Het was Alonso Lopez die het snelst was voor Aron Canet en Fermin Aldeguer. Bo Bendsneyder was met de vijftiende rondetijd de best geklasseerde Nederlander.

De Moto2 en Moto3 coureurs beginnen in 2024 aan een nieuw tijdperk binnen het MotoGP wereldkampioenschap. Na jarenlang met Dunlop banden te hebben gereden is Pirelli vanaf komend seizoen de vaste en enige bandenleveranciers voor beide categorieën.

Naast het feit dat we een aantal nieuwe gezichten zagen in de Moto2 klasse en een aantal coureurs die hun eerste kilometers maakten in dienst van hun nieuwe team werd er door iedereen natuurlijk uitgekeken naar de rondetijden welke er gereden zouden worden op het nieuwe Italiaanse rubber.

Pirelli zal in 2024 de coureurs voorzien van een aantal verschillende compounds, zo kan men kiezen uit twee types namelijk een SC1 of SC2 voorband en een SC0 of SC1 achterband. Per Grand Prix weekend krijgt men de beschikking over drie banden van elk type. Daarnaast zal Pirelli twee SCR1 banden (voor en achter) beschikbaar stellen indien er sprake is van regen of een natte baan. Opvallend, deze banden zijn ook gewoon voor de ‘gewone’ motorrijder verkrijgbaar bij de lokale motordealer of bandenspecialist.

Meteen in de eerste sessie werd al duidelijk dat de Pirelli banden niets onderdoen voor de Dunlops, het was namelijk Alonso Lopez die in de eerste van in totaal drie sessies een snelste rondetijd van 1’33.061op de klok wist te zetten en daarmee een nieuw Moto2 ronderecord liet noteren.

Niemand kwam gedurende de rest van de dag nog aan de tijd van de Beta Tools SpeedUp coureur, de Spanjaard was dan ook degene die maandagmiddag na afloop van de actie de tijdlijst aanvoerde voor Aron Canet en Lopez teamgenoot Fermin Aldeguer.

De in Nederlandse dienst rijdende Barry Baltus noteerde de negende rondetijd terwijl Bo Bendsneyder en Zonta van den Goorbergh deze testdag afsloten met respectievelijk de vijftiende en achttiende rondetijd.

Gecombineerde uitslag sessie 1-3:
1. Alonso Lopez – Beta Tools SpeedUp | 1’33.061
2. Aron Canet – Fantic Racing | +0,013
3. Fermin Aldeguer – Beta Tools SpeedUp | +0,090
4. Manuel Gonzalez – QJMotor Gresini Moto2 |+0,209
5. Albert Arenas – QJMotor Gresini Moto2 |+0,241

9. Barry Baltus – Fieten Olie Racing GP | +0,390
15. Bo Bendsneyder – Pertamina Mandalika SAG Team | +0,630
18. Zonta van den Goorbergh – Fieten Olie Racing GP | +0,673

 Handige links 2024 Moto2 & Moto3 Valencia Official Testing:

Tijdschema en volledige uitslagen
FotoverslagOp maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende. Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instragram |  Twitter | Threads | YouTube                            Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’