De Alpe Adria Cup is een wegracecompetitie die de afgelopen jaren met name in de Zuid – en Oost Europese landen een grote bekendheid genoot. Met steun van de FIM Europe en Dorna zal het kampioenschap vanaf 2019 haar vleugels verder uitslaan en onder de naam Alpe Adria International Motorcycle Championship diverse Europese kampioenschappen tellen.

Alpe Adria International Motorcycle Championship
De Alpe Adria Motorcycle Union vond zijn oorsprong in 1981 en is momenteel gevestigd in Kroatië. Als eerste werd er een motorcrosscommissie opgericht, maar al snel volgden ook andere disciplines van de motorsport. De wegracesport is de meest succesvolle tak binnen de AAMU met gemiddeld meer dan 500 licentiehouders per seizoen die hun wedstrijden reden in de Alpe Adria Cup en vanaf komend seizoen zullen rijden onder de naam Alpe Adria International Motorcycle Championship.

De competitie, waarvan de organisatie door de Alpe Adria Motorcycle Union is uitbesteed aan de Tsjechische promotor Lut3c Racing, telt in 2019 een zestal wedstrijden welke verreden worden op gerenommeerde circuits in Europa als de Motorsport Arena Oschersleben, de Slovakiaring, de Red Bull Ring, Pannoniaring, het Grobnik Circuit en komend seizoen het TT Circuit Assen als nieuwkomer.

Categorieën
Onderdeel van de competitie zijn in 2019 o.a. de FIM Europe Supersport 300 Cup (een competitie waarin het technisch reglement van de WorldSSP 300 gehanteerd zal worden), de Superstock 600 klasse (technisch reglement voormalige EK Superstock competitie) en de European Superstock 1000 Cup welke door FIM Europe en Dorna is overgeheveld vanuit het World Superbike Championship.

Deze genoemde categorieën rijden gedurende de wedstrijdweekenden twee races, één op zaterdag en één op zondag.

Honda Talent Challenge powered by Dunlop
Het meest verrassende en opvallende nieuws binnen het Alpe Adria International Motorcycle Championship is ongetwijfeld de komst van een nieuwe standaard Moto3 klasse genaamd de Honda Talent Challenge powered by Dunlop. In deze klasse zal er gereden worden met standaard Honda Moto3 machine en zal het technisch reglement gelden welke ook van toepassing is in de European Talent Cup welke een onderdeel is van het Spaanse CEV Repsol.

De Honda Talent Challenge powered by Dunlop zal verreden worden tijdens alle zes genoemde wedstrijdweekenden, tijdens deze zes raceweekenden zullen er in totaal negen races worden verreden.

Honda Talent Challenge powered by Dunlop:

  • Inschrijfgeld € 340,– per evenement
  • Inschrijfgeld € 1.900,– per seizoen (dus een korting)
  • Gebruik Dunlop banden (verplicht)
  • Dunlop service aanwezig tijdens alle evenementen
  • Minimumleeftijd – 12 jaar (A of B licentie – geen maximumleeftijd)

Meer info over de competitie: www.alpeadriamotorcycleunion.com
Inschrijven (voor alle categorieën) kan vanaf 15-01-2019 via de website: www.lutecracing.com


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App