Althea Racing in 2024 met Niccolò Antonelli en Piotr Biesiekirski

1852
althea-racing
Niccolò Antonelli (l) en Piotr Biesiekirski (tweede van rechts) | foto© Althea Racing

Het Italiaanse Althea Racing zal in 2024 met twee rijders aan de start verschijnen in het FIM Supersport World Championship. De Italiaan Niccolò Antonelli en de Pool Piotr Biesiekirski zijn door het team aangetrokken als rijdersduo voor komend seizoen.

Het Italiaanse Althea Racing begint in 2024 aan een nieuw avontuur in het FIM Supersport World Championship. Na twee jaar actief te zijn geweest in de klasse met Federico Caricasulo, samen uitstekende resultaten te hebben gescoord heeft het team onder leiding van de ervaren teambaas Genesio Bevlilacqua besloten om voor het komende seizoen niet met één maar met twee coureurs aan de start te verschijnen. Naast de komst van Ecosantagata als nieuwe titelsponsor van het team zijn Niccolò Antonelli en Piotr Biesiekirski aangetrokken om in 2024 de twee Ducati Panigale V2 machines van het team te gaan bemannen.

Voor de Italiaan Niccolo Antonelli, geboren in 1996 en woonachtig in Rome, wordt het zijn debuut als vaste coureur in het FIM Supersport World Championship. Antonelli, Italiaans kampioen in de 125cc klasse was vele jaren als coureur actief in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. In totaal stond de Italiaan 164 keer aan de start van een Moto3 race waarin hij 9 poles, 11 podiums en 4 overwinningen wist te scoren. In 2022 stapte Antonelli over naar de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap waarin hij in 20 Grand Prix weekenden aan de start verscheen. Dit werd niet echt een succes waarna hij in 2023 de overstap maakte naar het Moto2 FIM Europees kampioenschap binnen het FIM JuniorGP waar hij in vijf races punten wist te scoren en als elfde eindigde in de eindstand van het kampioenschap.

De 22-jarige Pool Piotr Biesiekirski, al vele jaren woonachtig in Spanje, heeft ervaring als coureur opgedaan in de Poolse Moto3 Cup alvorens hij in 2018 de overstap maakte naar de Moto2 klasse van het toenmalige FIM CEV Repsol. Naast zijn deelname binnen het FIM CEV Repsol was de Pool een aantal keren actief als vervangend coureur in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap waaronder in de kleuren van het Nederlandse RW Racing GP en het Spaanse Pertamina Mandalika SAG Team. Dit seizoen verscheen Biesiekirski net als Antonelli een aantal raceweekenden aan de start in de Moto2 FIM Europees kampioenschap waar hij het seizoen als vijftiende afsloot in de eindstand.

Niccolo Antonelli: “Ik ben echt blij. Meteen na mijn ontmoeting met Genesio begreep ik dat het project belangrijk is en me echt kan helpen om te groeien als persoon en als rijder. Ik bedank hem voor zijn vertrouwen. Ik ben ervan overtuigd dat ik de juiste keuze heb gemaakt en ik kan niet wachten om de motor uit te proberen en met het team samen te werken. Ik voel me zo blij als een kind. Ik ben nieuwsgierig om alles te proberen en kijk erg uit naar deze nieuwe kans. Ik ben ervan overtuigd dat we het goed kunnen doen. We moeten meteen aan de slag om goed van start te gaan. Ik bedank bij deze ook Davide Bulega voor de steun die hij me bij deze deal heeft gegeven.”

Piotr Biesiekirski: Ik ben echt heel blij om bij dit team te komen. Ik heb Genesio slechts één keer ontmoet, maar ik kan nu al zeggen dat ik een uitstekende indruk heb. Ik heb het gevoel dat we erg close zullen zijn en een goede band zullen hebben omdat hij veel kennis van zaken heeft en gepassioneerd is over de sport. Ik heb er alle vertrouwen in en ik weet zeker dat ze er alles aan zullen doen om mij de beste motor en de beste ondersteuning te geven. Ik ben erg gemotiveerd om alles te doen wat ik kan om de beste resultaten te behalen en ik kijk ernaar uit om de komende dagen het hoofdkantoor van het team te bezoeken en mezelf vertrouwd te maken met het team. Ik heb zoveel goede dingen gehoord over Ducati en het Althea team, dus ik ben enthousiast en kan niet wachten om de nieuwe motor te proberen en de jongens te ontmoeten.”

Genesio Bevlilacqua. Alhea Racing teameigenaar: “Ik verwelkom twee rijders van wie ik denk dat ze het ver kunnen schoppen in de World Supersport klasse. Ik geloof in Niccolò Antonelli en ik geloof in Piotr Biesiekirski. Beiden hebben al laten zien dat ze doortastend en waardevol zijn in kampioenschappen waar de strijd close is en de competitie echt agressief. Het zijn twee vechters met een groot verlangen om nog verder te groeien. Het is belangrijk om te werken met degenen die zich willen verbeteren en nog steeds hongerig zijn. De teammanager van Ecosantagata Althea Racing wordt Moreno Coppola. Moreno heeft al mijn vertrouwen dankzij de vele jaren ervaring en resultaten die hij met ons heeft behaald.”

Het team zal in 2024 onder de naam Ecosantagata Althea Racing Team aan de start verschijnen.Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende. 

                         Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’ of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’