Niet Michele Pirro, geen Casey Stoner of Troy Bayliss maar de Spanjaard Alvaro Bautista zal komend weekend tijdens de Australische Grand Prix op Phillip Island als vervanger optreden van de geblesseerde Jorge Lorenzo binnen het Ducati Team. Dit nieuws heeft Ducati zondag na afloop van de MotoGP race in Motegi bevestigd.

Alvaro Bautista kreeg zondag na afloop van de MotoGP race in Motegi een leuke verrassing. De Spanjaard, die in Japan als vijfde de finish passeerde, kreeg namelijk van de Ducati bazen te horen dat hij komend weekend in Australië als vervanger op mag treden voor de geblesseerde Jorge Lorenzo binnen het officiële Ducati fabrieksteam.

 

De keus viel op Bautista omdat vaste Ducati MotoGP testcoureur Michele Pirro niet beschikbaar is aangezien hij met het Ducati testteam een belangrijke test afwerkt op het Ricardo Tormo Circuit.

Een heel leuk cadeau voor Bautista, die na dit seizoen de koningsklasse verlaat en vanaf komend seizoen actief zal zijn in het FIM Superbike World Championship. De Spanjaard stak zijn vreugde zondag in Motegi dan ook niet onder stoelen of banken.

“Ik wil Ducati en mijn team bedanken voor deze unieke kans”, aldus Bautista. “Door komend weekend te mogen werken met het officiële fabrieksteam van Ducati is voor mij als een droom die werkelijkheid wordt. Ik kan niet wachten om op vrijdag naar de piste te gaan”.

Het optreden van Bautista als teamgenoot van Andrea Dovizioso is vooralsnog voor één Grand Prix weekend. Lorenzo hoopt er namelijk een week later tijdens de Maleisische Grand Prix in Sepang gewoon weer bij te kunnen zijn.

Bautista zijn plaats binnen het Angel Nieto Team wordt op Phillip Island op zijn beurt ingenomen door het Australische talent Mike Jones, normaalgesproken uitkomend in het Australisch Superbike kampioenschap.

Lees ook: Lorenzo terug naar Europa en mist ook Australische Grand Prix

Handige links Motul Grand Prix of Japan:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App