Het Aruba.it Racing – Ducati team heeft maandagavond tijdens een drukbezochte teampresentatie op het hoofdkantoor van titelsponsor Aruba.it, het Aruba Global Cloud Data Center gelegen in Noord-Italiaanse Ponte San Pietro, haar plannen en kleurstelling voor het komende WorldSBK seizoen gepresenteerd.

Ducati begint in 2019 op vele fronten aan een nieuw avontuur in het FIM Superbike World Championship. Ten eerste natuurlijk vanwege de komst van de allereerste Superbike met een V4 motor geproduceerd door de motorenfabrikant uit Bologna. Een ander belangrijk feit is de komst van de Spanjaard Alvaró Bautista naar het officiële Ducati WorldSBK fabrieksteam. De voormalig MotoGP coureur nam in 2018 afscheid als coureur in de koningsklasse en moet samen met de Brit Chaz Davies voor succes gaan zorgen in het op productiemachines gebaseerde wereldkampioenschap.

Met de komst van de nieuwe Ducati Panigale V4 R neemt Ducati na zes seizoenen afscheid van de Panigale 1199 R als belangrijkste wapen in het WorldSBK. Met de Panigale R wist Ducati in totaal 28 races te winnen en stond er maar liefst 107 keer een Ducati coureur op het podium na afloop van een wedstrijd.

Bautista en Davies zijn echter vastberaden om komend seizoen de successen voor Ducati voor te zetten. Hun eerste indrukken tijdens de reeds verreden wintertesten in Jerez en Portimâo waren goed al liet Davies tijdens de teampresentatie nogmaals weten hij tijdens deze wintertesten veel hinder had ondervonden van

Chaz Davies: “Wij hebben onlangs kennis gemaakt met het potentieel van de nieuwe machine, en alles wat we hebben gezien en geproefd was verbazingwekkend. Het is moeilijk om deze nieuwe fiets te vergelijken met de oude omdat deze is ontworpen voor het circuit. Hij is heel gemakkelijk te rijden en ik heb er snel het goede gevoel mee kunnen vinden. Ik ben erg positief en ik kan niet wachten om ermee te gaan racen.”

Alvaro Bautista: “Na zoveel jaren in MotoGP sta ik nu aan het begin van een nieuwe uitdaging, en ik ben echt gemotiveerd. In Ducati heb ik een goede familie gevonden. Ze vertrouwen me, en ik ben echt blij dat ik hier ben. Ik hoop hier veel plezier te hebben en ik zal proberen mijn uiterste best te doen. Ik was echt verrast na het rijden op deze WorldSBK machine. Het is heel anders rijden dan met de MotoGP, maar de rondetijden zijn nagenoeg vergelijkbaar. Met de Superbike kun je ook heel snel zijn. Nu zullen we zien wat het dit jaar gaat brengen.” 

 
Failed to get data. Error:
Photos Library API has not been used in project 814642671959 before or it is disabled. Enable it by visiting https://console.developers.google.com/apis/api/photoslibrary.googleapis.com/overview?project=814642671959 then retry. If you enabled this API recently, wait a few minutes for the action to propagate to our systems and retry.

 

2019 WorldSBK kalender (versie 19-12-2018):

 • 24 Februari Australië – Phillip Island (WorldSBK – WorldSSP)
 • 17 Maart Thailand – Chang International Circuit (WorldSBK – WorldSSP)
 • 07 April Spanje – MotorLand Aragón (WorldSBK – WorldSSP – WorldSSP300)
 • 14 April Nederland – TT Circuit Assen (WorldSBK – WorldSSP – WorldSSP300)
 • 12 Mei Italië – Enzo e Dino Ferrari di Imola (WorldSBK – WorldSSP – WorldSSP300)
 • 09 Juni Spanje -Circuito de Jerez Ángel Nieto (WorldSBK – WorldSSP – WorldSSP300)
 • 23 Juni Italië – Misano World Circuit (WorldSBK – WorldSSP – WorldSSP300)
 • 07 Juli United Kingdom – Donington Park (WorldSBK – WorldSSP – WorldSSP300)
 • 14 Juli USA – WeatherTech Raceway Laguna Seca (WorldSBK)
 • 08 September Portugal – Portimâo (WorldSBK – WorldSSP – WorldSSP300)
 • 29 September Frankrijk – Magny-Cours (WorldSBK – WorldSSP – WorldSSP300)
 • 13 Oktober Argentinië – Circuito San Juan Villicum (WorldSBK – WorldSSP)
 • 26 Oktober Qatar – Losail (WorldSBK – WorldSSP – WorldSSP300)

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App