Alvaro Bautista ook in 2023 met Aruba.it Ducati in World Superbike

1150
Álvaro Bautista | © Aruba.it Racing - Ducati Team

Álvaro Bautista zal ook in 2023 actief zijn in het World Superbike kampioenschap. De 37-jarige Spanjaard heeft zijn contract met het Aruba.it Racing – Ducati Team met een jaar verlengd.

Na een tot dusver succesvolle terugkeer bij het Aruba.it Racing – Ducati Team hebben Álvaro Bautista en Ducati hun contract verlengd en zal de Spanjaard ook in 2023 uitkomen in het World Superbike kampioenschap op de Ducati Panigale V4 R.

In 2019 stapte Bautista over van het MotoGP kampioenschap naar het WK Superbike waar hij de eerste elf races op rij wist te winnen. Vervolgens zakte zijn seizoen helemaal in en kon Jonathan Rea een grote puntenachterstand ombuigen naar het behalen van de wereldtitel. Bautista had een lucratieve aanbieding van Honda ontvangen waardoor hij in 2020 en 2021 uitkwam voor de Japanse fabrikant.

Ondanks een aantal podiumfinishes werden daar niet de gewenste resultaten behaald en had Ducati hem een aanbod gedaan om terug te keren op de Panigale V4 R. Die combinatie is tot dusver in 2022 een heel goede gebleken want de Spanjaard staat aan de leiding met 220 punten en heeft daarmee een voorsprong van 36 punten op Jonathan Rea. Bautista heeft tot dusver vier van de twaalf WorldSBK races in 2022 gewonnen en is in iedere race nog op het podium geëindigd.

Alvaro Bautista: “Ik ben erg blij dat ik nog minstens een jaar door kan gaan met het Aruba.it Racing – Ducati Team, dat een familie voor me is. Ik heb me altijd goed gevoeld bij dit team en sinds ik terug ben is dat nog beter dan in het seizoen 2019. Als iets zo goed werkt kunnen we alleen maar blijven werken en vooruitkijken. Ik voel dat ik nog steeds aan de top sta en dat ik nog steeds veel kan geven. Fysiek en mentaal denk ik dat dit de beste tijd uit mijn carrière is. Ik ben ook blij om te blijven werken met Ducati, een zeer belangrijke fabrikant. Ze zijn technisch georiënteerd en altijd op zoek naar ontwikkeling: om deel uit te maken van dit project, van dit team is iets ongelooflijks op een persoonlijk niveau.”

Stefano Cecconi – Team Principal Aruba.it Racing – Ducati: “Ik heb altijd in Alvaro geloofd vanuit een sportief oogpunt en we hebben altijd een zeer goede persoonlijke relatie gehad, zelfs toen onze wegen tijdelijk scheidden. Toen we afgelopen zomer besloten om weer op hem in te zetten. Sommigen noemden deze zet een zeer riskante gok, maar aan beide kanten was men ervan overtuigd dat we de juiste keuze maakten: de resultaten tot nu toe bevestigen onze beslissing en maken ons gelukkig. Dat is ook de reden waarom we blij zijn dat we onze relatie met Alvaro nog minstens een jaar kunnen voortzetten. Vandaag willen we een kleine uitzondering op de regel maken en proosten we op zijn verlenging; vanaf morgen gaan we alweer aan de slag om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op de volgende races. Het seizoen is nog lang en we weten heel goed dat we het ons niet kunnen veroorloven om onze waakzaamheid te laten verslappen.”

Luigi Dall’Igna – Ducati Corse General Manager: “We zijn erg blij dat we in 2023 samen met Bautista verder kunnen gaan. Net als in het 2019 WorldSBK seizoen is Alvaro dit jaar direct competitief geweest met onze motor, meteen vanaf de wintertests. Hij leidt het kampioenschap nu wat niet verrassend is. Tot dusver is het een prachtig seizoen en vecht hij op een intelligente manier voor de wereldtitel. Hij is een precieze rijder, makkelijk om mee samen te werken: zijn fantastische rijstijl is niet alleen plezierig om naar te kijken op tv maar bovenal is het zijn sleutel om het potentieel van onze Panigale V4 R volledig te benutten. We zijn ervan overtuigd dat we samen veel belangrijke doelen kunnen bereiken.”

De vraag is nu nog wie het tweede zitje bij het Aruba.it Racing – Ducati Team krijgt naast Bautista. Zijn huidige teamgenoot Michael Ruben Rinaldi staat momenteel zesde in het kampioenschap en heeft in Misano zijn eerste twee podiumfinishes van het seizoen behaald. Hoofdsponsor Aruba.it wil graag een Italiaanse rijder in het team hebben maar of dat in 2023 ook nog Rinaldi zal zijn is maar de vraag.

De volgende ronde van het World Superbike kampioenschap vindt plaats in het weekend van 15 t/m 17 juli op Donington Park.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter