Álvaro Bautista test MotoGP machine in Misano: “Heel blij om weer op een MotoGP motor te rijden”

4829
Álvaro Bautista op de Ducati Desmocedici GP23 - Misano World Circuit Marco Simoncelli | © Ducati Corse

Álvaro Bautista heeft dinsdag voor het eerst in vijf jaar weer op een MotoGP machine gereden. De Spaanse wereldkampioen kreeg een test van Ducati aangeboden als dank voor het behalen van de World Superbike titel afgelopen seizoen, op dinsdag en woensdag is hij samen met Ducati testcoureur Michele Pirro aanwezig op het Misano World Circuit Marco Simoncelli.

Afgelopen jaar behaalde Álvaro Bautista zijn eerste wereldtitel in het World Superbike kampioenschap met Ducati. Het was het eerste kampioenschap voor de Italiaanse fabrikant sinds Carlos Checa in 2011. Als bedankje voor het behalen van deze wereldtitel heeft de 38-jarige Spanjaard een tweedaagse test op het Misano World Circuit Marco Simoncelli aangeboden gekregen. Terwijl testcoureur Michele Pirro testwerk verricht voor het MotoGP team heeft Bautista de kans om kilometers te maken met de Desmocedici GP23.Álvaro Bautista: “Ik ben zo blij dat ik weer op een MotoGP motor kan rijden. Ik was erg onder de indruk van de verschillen tussen deze machine en een WorldSBK machine, de verschillen zijn bijna op alle vlakken voelbaar: bij het remmen, accelereren, de aerodynamica, het vermogen, de versnellingsbak. De verschillen zijn ongekend. Het gevoel was vanaf de eerste ronde meteen goed en ik kon de machine goed begrijpen. Ik had het erg naar m’n zin.

Het aanpassen aan deze machine ging misschien nog beter dan verwacht. De vorige keer dat ik op een MotoGP motor reed was 2018 en ze zijn heel veel veranderd. Met name de aerodynamica maakt een groot verschil, na een aantal jaren in het WK Superbike is dat goed te merken. Het chassis en de banden zijn veel stijver, maar na een paar ronden voelde ik al hoe deze machine bereden moet worden. Ik moet nog wat aanpassen aan mijn zitpositie en de ergonomie, maar verder is het een mooie ervaring.”

Bautista zal ook op woensdag nog zijn ronden maken op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. In het weekend van 30 juni t/m 2 juli zal de Spanjaard weer op zijn Ducati Panigale V4 R rijden voor de zesde ronde van het World Superbike kampioenschap op Donington Park in Engeland.