Alvaro Bautista kan wederom terugkijken op een geslaagde WorldSBK test. In het Portugese Portimâo sloot de 2019 WorldSBK debutant maandag de laatste Europese wintertest van het seizoen af met een keurige derde rondetijd.

Na een tweedaagse WorldSBK test in Jerez kwam een groot deel van het WorldSBK veld zondag en maandag in actie op het Autódromo Internacional do Algarve circuit in Portimão. De laatste test voor de start van het seizoen op Europese bodem alvorens het materiaal getransporteerd zal worden naar Australië.

Voor Alvaro Bautista een uitgelezen kans om de nieuwe Ducati Panigale V4 R, de viercylinder machine waarmee de Italiaanse motorenfabrikant in 2019 op jacht zal gaan naar succes in het Superbike World Championship. Een totaal nieuw project voor Ducati, maar zeker ook voor Bautista die na het 2018 seizoen afscheid nam als coureur in de MotoGP klasse en komend seizoen zijn debuut zal maken in het op productiemachines gebaseerde wereldkampioenschap.

Dat de Spanjaard een snelle leerling is liet hij onlangs al zien in Jerez en dat bevestigde hij de afgelopen twee dagen nogmaals in Portimâo door achter Jonathan Rea en Alex Lowes de derde rondetijd op de klok te zetten, en dat op een voor hem compleet nieuw circuit.

Bautista werkte, naast het leren kennen van de baan, samen met zijn Ducati crew opnieuw aan alle aspecten van het chassis en het nieuwe Ducati motorblok. Niet onverdienstelijk zo bleek, want met een snelste rondetijd van 1’41.934 kan er teruggekeken worden op een meer dan succesvolle laatste test alvorens naar Phillip Island te vertrekken waar over twee weken de laatste WorldSBK test zal worden afgewerkt een week voorafgaand aan de openingswedstrijden van het seizoen op hetzelfde circuit.

Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati #19) – snelste ronde 1:41.934 (P3): “Voor mij zijn de twee testdagen in Portimão positief verlopen. Zondag tijdens de eerste dag was het iets moeilijker dan tijdens de tweede en afsluitende dag, want het was mijn eerste keer hier in Portimão, een heel erg moeilijk circuit om te leren gezien de vele hoogteverschillen. Ik had het de eerste dag best wel een beetje moeilijk, maar tijdens dag 2 voelde ik me een stuk beter op de motor en ik wist me dan ook flink te verbeteren. Het is de laatste keer dat we de V4 R testen voordat we naar Australië vertrekken, dus ik wilde zoveel mogelijk ronden afleggen om de motor beter te leren kennen. We hebben vertrouwen, want we hebben een goede basis gevonden, ook al weten we dat er nog veel werk te doen is.”

Bautista’s teamgenoot Chaz Davies kende een minder goed verlopen test in Portimâo. De Brit noteerde een snelste ronde van 1’43.361 en was daarmee aanzienlijk langzamer dan zijn nieuwe teamgenoot. Wel dient hierbij opgemerkt te worden dat Davies niet helemaal fit begon aan de test vanwege de gevolgen van een crash enkele dagen eerder in Jerez.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App