AMA: Mladin wint eerste race in Birmingham

169

Honda rijder Jake Zemke zal geen blij man zijn. Bij de vorige race werd hij in de laatste ronde gepasseerd door zijn Honda colega Miguel Duhamel, tijdens de eerste race op Barber Motorsports Park was het Mat Mladin die Zemke maar net van een eerste Superbike overwinning afhield.

Jake Zemke en Mat Mladin (foto: US Superbike )

Aan het begin van de race waren de twee al met alkaar in gevecht voor de tweede plaats terwijl Ben Bostrom de leiding had en in de verte verdween. De oudste Bostrom hield de Honda, net als vorig jaar, echter niet overeind en wist dus weer, na in Daytona en Fontana ook niet gescoord te hebben, geen resultaat neer te zetten, einde seizoen voor Ben?

Na de val van Bostrom wist Zemke zich los te rijden van Mladin en had in de 22e ronde 2,139 seconden voorsporng op de regerend kampioen. Mladin voerde inde laatste zes ronden het tempo dermate op dat hij in de laatste ronde Zemke kon passeren. Zemke kwam nog bijna terug met de krachtige Fireblade in de laatste bocht maar kwam 0,011 seconden te kort om zijn eerste overwinning zeker te stellen.

De jongste Bostrom, Eric, had een geweldige start vanaf de tweede startrij en ging als eerste de eerst bocht in maar ging iets te snel waardoor hij een andere lijn moest pakken en in het gras terecht kwam bij de overgang naar de volgende bocht. Bostrom herstelde snel maar zag de Attack Kawasaki van Josh Hayes voorbij komen in de vierde ronde. Eric passeerde de Kawasaki een tiental ronden later weer voor de vierde plaats en begon zelfs wat in te lopen op Miguel Duhamel die op zijn beurt geen vuist kon maken tegenover het leidende koppel en op 35 seconden achterstand eenzaam derde werd.

Aaron Yates deed ook nog mee maar ging in de beginfase onderuit, raapte de Suzuki weer op en ging door met de race om even later, in de zestiende ronde, weer onderuit te gaan waaran de Suzuki te beschadigd was om door te gaan.