American Racing in 2023 met opmerkelijke sponsor in Moto2

5142
american-racing-moto2
Het American Racing Moto2 team met Sean Dylan Kelly en Rory Skinner | © American Racing

Het American Racing Moto2 team heeft voor 2023 een opmerkelijke nieuwe sponsor aan boord gekregen. Komend seizoen zal namelijk OnlyFans nadrukkelijk op de motoren, de overalls van de coureurs en de teamkleding te zien zijn.

De tijd van tabak- en alcoholsponsoring ligt al een tijdje achter ons waardoor raceteams soms creatief moeten zijn met sponsoring. Met een groeiende kalender en stijgende prijzen in vrijwel ieder opzicht is het voor (Grand Prix) teams steeds moeilijker om het budget sluitend te krijgen.Het American Racing Moto2 team is daardoor een samenwerking gegaan met OnlyFans. Het platform, waarbij iemand tegen betaling toegang kan krijgen tot bepaald (persoonlijk) beeldmateriaal, is enorm populair en kent inmiddels zo’n 170 miljoen gebruikers. Het OnlyFans platform staat vooral bekend om de seksueel getinte content maar kan ook gebruikt worden voor iedere andere vorm van betaalde content.

Met het American Racing team treedt OnlyFans voor het eerst de MotoGP paddock binnen maar de Britse website is al langer actief binnen de motorsport. Zo zijn ze al een aantal jaren persoonlijk sponsor van MotoAmerica coureur Josh Herrin (die afgelopen zaterdag de Daytona 200 won) en stonden ze ook op de kuip van Isle of Man TT coureur Timothée Monot. Ook is OnlyFans partner van het Enduro Racing team dat uitkomt in het British GT kampioenschap.

American Racing komt dit jaar uit in de Moto2 klasse met de Amerikaan Sean Dylan Kelly en de Schotse coureur Rory Skinner. Kelly begint aan zijn tweede seizoen als Grand Prix coureur terwijl Skinner zijn full-time debuut zal maken na twee wildcard optredens in 2022.

sean-dylan-kelly
Sean Dylan Kelly | © American Racing
rory-skinner
Rory Skinner | © American Racing