Het Kawasaki Racing Team WorldSBK (Provec Racing) gaat in 2019 een nieuwe en spannende uitdaging aan. Naast Joanthan Rea en Leon Haslam zal men namelijk komend seizoen ook van start gaan in het FIM Supersport 300 wereldkampioenschap met niemand minder dan regerend wereldkampioen, de Spaanse jongedame Ana Carrasco.

Het Kawasaki Racing Team WorldSBK is niet het eerste het beste team. Het in Spanje gevestigde team – een activiteit van Provec Racing – wist namelijk de afgelopen vier seizoenen de WorldSBK titel in de wacht te slepen en zal deze komend seizoen met hand en tand proberen te verdedigen. Naast de strijd in de World Superbike klasse gaat het team tevens een nieuwe uitdaging aan, zo zal men in 2019 voor het eerst ook aan de start verschijnen in de WorldSSP 300 klasse van het WK Superbike. Voor deze nieuwe uitdaging heeft het team niemand minder dan regerend WorldSSP 300 kampioen Ana Carasco aangetrokken als rijdster.

Carasco begon haar wegrace carrière in 2011 in het CEV 125 kampioenschap. Van 2013 t/m 2015 was ze actief in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap alvorens in 2017 over te stappen naar de WorldSSP300 categorie. Gelijk in het eerst seizoen wist ze in Portimâo haar eerste overwinning te scoren om daarna in 2018 iedereen te imponeren met een verbluffende prestatie. Op 21-jarige leeftijd werd ze namelijk, met drie overwinningen en verschillende top tien klasseringen, de eerste vrouw die een wegrace wereldtitel veroverde.

Ana Carrasco: “In de eerste plaats ben ik erg blij dat ik nog steeds een Kawasaki-coureur ben. Ik wil graag al het werk van het DS Junior Team in 2018, het team waarmee we de titel wisten te behalen, van harte bedanken. Ondanks alle public relations activiteiten in de afgelopen maanden nadat ik wereldkampioen ben geworden, is mijn prioriteit altijd geweest om de beste technische middelen te vinden om in het seizoen 2019 mijn titel te verdedigen. Ik rij met startnummer1 en dat betekent dat de druk extreem hoog zal zijn, we zullen zien of we weer op het hoogste niveau mee kunnen doen.”

Provec Racing teammanager Guim Roda: “Het resultaat van vorig jaar was spectaculair, en na de vasthoudendheid en vastberadenheid van Ana hadden we geen andere keuze dan een project op maat voor haar op te zetten en haar te helpen. We vinden onszelf moreel verplicht om dit project op te zetten en er ligt een zeer grote verantwoordelijkheid op ons om de resultaten van vorig jaar te herhalen. We gaan een team van mensen rond Ana samenstellen dat ons zal helpen om haar en ons doel te bereiken.”

Carrasco zal de komende maanden een nieuw en straks trainingsprogramma volgen bestaande uit fysieke trainingen en Dirt-Track – en Motocross trainingen om klaar te zijn voor de eerste wedstrijd van het seizoen van 5 t/m 7 april 2019 op Motorland Aragon.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App