Ana Carrasco vertrekt zaterdag in Qatar vanaf de pole tijdens de laatste WorldSSP 300 race van het seizoen. De Spaanse jongedame was vrijdag tijdens de kwalificatie op het Losail International Circuit het snelst voor de Italiaan Bruno Ieraci en de Australiër Tom Edwards. Jeffrey Buis werd met de zesde rondetijd de best geklasseerde Nederlander.

Als laatste van de drie categorieën was het vrijdagavond in Qatar de beurt aan de WorldSSP 300 coureurs voor hun laatste kwalificatie van het seizoen. Met 29 coureurs aan de start dit keer één kwalificatie waar de startposities bepaald werden voor de zaterdag te verrijden race. Staat de Tissot Superpole kwalificatie voor de Superbike coureurs veelal in het teken van die ene snelle ronde op een zachte band, voor de coureurs uit de lichtste klasse van het kampioenschap is het vinden van een goede slipstream van cruciaal belang, helemaal op een lang circuit als het Losail International Circuit waar de rondetijden ver boven de 2 minuten liggen.

Het was dan ook de gehele sessie lang loeren, kijken en zoeken voor het vinden van die ene ideale ronde, iets dat niet voor iedereen was weggelegd. Maar aan het einde van de sessie was het toch gewoon weer Ana Carrasco die het rapst was – en toch wel enigszins verrassend als één van de weinigen, zo niet de enige, die het op eigen kracht wist te fixen – en de laatste WorldSSP 300 pole van het seizoen voor haar op wist te eisen.

Achter de Spaanse jongedame kwalificeerde Bruno Ieraci zich als tweede voor Tom Edwards, Manuel Gonzalez en Galang Hendra Pratama.

Jeffrey Buis wist zich in de slotfase naar een zeer verdienstelijke zesde startplaats te knokken voor Marc Garcia, Scott Deroue, Oliver König en Victor Steeman die de top tien met daarin dus drie jonge Nederlandse talententen completeerde.

De overige twee Nederlanders in het 29 tellende veld, Koen Meuffels en Dion Otten, kwalificeerden zich respectievelijk als zestiende en negentiende.

 

Handige links Motul Qatar Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App