Ana Carrasco zal dit seizoen niet meer in actie komen. De 2018 WorldSSP300 wereldkampioen, die onlangs zwaar ten val kwam tijdens een test in Estoril, zal een operatie ondergaan aan haar opgelopen rugblessure en de komende drie maanden hiervan moeten revalideren.

Het FIM Superbike World Championship is komend weekend voor het eerst te gast op Circuit de Barcelona-Catalunya, maar dit zal zonder Ana Carrasco zijn. De Spaanse jongedame kwam onlangs tijdens een test op Circuito Estoril zwaar ten val waarbij ze o.a. een aantal beschadigde en gebroken rugwervels (T3, T4 en T6) opliep.

Een dag na het ongeval werd Carrasco overgebracht naar het bekende Dexeus ziekenhuis in Barcelona, het ziekenhuis waar ze momenteel nog steeds verblijft.

Het medische team, Ana Carrasco en het Provec Racing team, hebben na diverse medische testen besloten dat er toch een operatie noodzakelijk is om het herstel te bevorderen. Bij deze operatie, die dinsdag 15 september zal worden uitgevoerd, zullen de artsen de drie beschadigde en gebroken wervels stabiliseren.

De operatie zal worden uitgevoerd door Dokter Ubierna en haar team, en als alles verloopt zoals gepland, zal Ana met een aantal dagen kunnen beginnen met lopen en in een later stadium kunnen beginnen aan haar revalidatie. De verwachting is echter dat het revalidatieproces sowieso drie maanden in beslag zal nemen waardoor het onmogelijk is om dit seizoen nog weer in actie te komen op het circuit en deel te nemen aan de laatste drie wedstrijdweekenden van 2020.

 

Handige links  Pirelli Teruel Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App