Ana Carrasco: ‘Tweede operatie, maar over een maand weer op de motor’

329
ana-carrasco
Ana Carrasco | foto© Kawasaki Racing

Het herstel van Ana Carrasco verloopt voorspoedig. De Spaanse jongedame onderging dinsdag 12 januari weliswaar een tweede operatie maar ondanks dit hoopt de Kawasaki Provec WorldSSP300 coureur over een maand weer op de motor te zitten en 100% fit te zijn bij aanvang van het 2021 FIM Supersport 300 World Championship seizoen.

Begin september 2020 ging het flink mis voor Ana Carrasco, de voormalig WorldSSP300 wereldkampioene liep bij een crash op het circuit van Estoril een ernstige rugblessure op, waaronder diverse gebroken rugwervels. De Spaanse jongedame werd vervolgens in Barcelona geopereerd en wat volgde was een lang en zwaar revalidatieproces.

Carrasco heeft de afgelopen maanden echter zo hard gewerkt en het revalidatieproces is dusdanig spoedig verlopen dat de behandelende artsen Dr. Ubierna en Dr. Cáceres onlangs besloten om – een maand eerder dan oorspronkelijk gepland – de bij de eerste operatie aangebrachte platen en schroeven te verwijderen.

Afgelopen dinsdag vond de operatie plaats en deze is naar ieders tevredenheid verlopen. De komende tijd zullen er nog een aantal CT-scans volgen en als deze bevestigen dat de breuken voldoende genezen zijn dan kan Carrasco al binnen enkele weken weer haar normale lichamelijke activiteit hervatten en in minder dan een maand weer voor het eerst sinds september weer op de motor stappen.

Ana Carrasco: “Ik ben erg blij, de operatie is volgens alle artsen goed verlopen, ik wil iedereen bedanken voor hun steun de afgelopen maanden, en in het bijzonder Albert, onze medische coördinator, Santi mijn fysieke trainer en Joan Tao, mijn osteopaat, voor de vele uren die ze aan mijn gezondheid hebben gewijd en die hun vruchten hebben afgeworpen. Mijn dank gaat natuurlijk ook uit naar het goede werk van Dr. Ubierna en Dr. Cáceres. Ik kijk er naar uit om weer op mijn Ninja 400 te kunnen stappen; we zullen mentaal en fysiek 100% klaar zijn als het 2021 seizoen begint.”

Het 2021 FIM Supersport 300 World Championship seizoen gaat in het weekend van 23 t/m 25 april van start. Plaats van handeling is het TT Circuit Assen.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App