Ondanks dat Andrea Dovizioso zich zaterdag in Aragon als tweede kwalificeerde voor de zondag te verrijden MotoGP race van de Gran Premio Movistar de Aragón voelt de Ducati coureur zich allerminst thuis op het in het Noorden van Spanje gelegen Motorland Aragon Circuit.

Zaterdagmiddag in Aragon waren het de Ducati Team corueurs Jorge Lorenzo en Andrea Dovizioso die opnieuw als enige twee coureurs regerend MotoGP wereldkampioen achter zich wisten te houden en de Italiaanse motorenfabrikant opnieuw een 1-2 bezorgden in een MotoGP kwalificatie.

Ondanks dat Dovizioso met een snelste ronde van 1’46.895 slechts 0,014 seconde prijs hoefde te geven op teamgenoot Lorenzo – die de pole greep – en deze tijd ook nog eens reed zonder een echt vrije baan is hij van mening dat het Motorland Aragon Circuit nu eenmaal de meest ideale baan is voor zijn rijstijl.

Andrea Dovizioso (P2): “Ik ben blij met hoe we de fiets momenteel afgesteld hebben. Ik was erg snel in elke sessie en mijn wedstrijdtempo is goed. Het is ons ook gelukt om een afstelling te vinden waarmee we de band langer goed weten te houden, iets dat zondag in de race voor iedereen weer de sleutel tot succes zal zijn. Toch zal de race zwaar zijn. In principe heeft iedereen problemen met bandenslijtage en wordt het erg warm. De strategie zal cruciaal zijn. Aragón is zeker een van de mooiste circuits, maar voor mijn rijstijl is het nu eenmaal niet de meest ideale baan. Ik hou niet zo van die lange bochten, ook al zijn er hier wel een paar mooie. Maar juist door deze lange bochten hebben we problemen met onze banden. Wat betreft de kwalificatie, ik leek een vrije ronde te hebben, maar Bautista reed voor me en hij was niet op dat moment niet heel erg snel waardoor ik snel bij hem was. Ik haalde hem in bocht 12 in maar moest daarbij ongebruikelijk hard remmen waardoor ik bijna crashte. Uiteindelijk heb ik daarbij best wel veel tijd verloren, dus wie weet heeft me dat vandaag de pole gekost. Maar hoe dan ook, een tweede startplaats hier is niet verkeerd.”

 

Handige links Gran Premio Movistar de Aragón:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App