Andrea Dovizioso: ‘De Red Bull Ring is een uitstekend circuit voor ons’

66
andrea-dovizioso
Andrea Dovizioso - Brno zondag | foto© Ducati Corse

Andrea Dovizioso begint vrijdag op de Red Bull Ring als één van de grote favorieten aan de myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich. Ducati en nummer twee in de tussenstand van het kampioenschap hebben namelijk een eer hoog te houden op het Oostenrijkse circuit, zo wist de Italiaan er in alle drie voorgaande edities op het podium te eindigen terwijl Ducati tot op heden er zelfs tot drie keer op rij wist te winnen.

In 2016 keerde de Oostenrijkse Grand Prix na een lange afwezigheid terug op de MotoGP kalender. Het stop and go circuit nabij Spielberg bleek de voorgaande drie edities op het lijf geschreven te zijn voor Ducati, zo behaalde Andrea Dovizioso er in 2016 de winst, ging Andrea Dovizioso er, na een bloedstollend gevecht met Marc Marquez in de laatste ronde, in 2017 met de zege vandoor en bezorgde Jorge Lorenzo in 2018 Ducati de derde opeenvolgde zege op het Oostenrijkse circuit.

Goede vooruitzichten dus voor Dovizioso, die tijdens de voorgaande drie edities in Oostenrijk respectievelijk als tweede (2016), eerste (2017) en derde (2018) eindigde en die afgelopen weekend in Brno als tweede de streep passeerde. Een goede Official MotoGP Test op maandag in Brno en de wetenschap dat Ducati tot op heden elke editie er nog heeft weten te winnen zorgen ervoor dat de nummer 2 uit de tussenstand van het kampioenschap zichzelf tot één van de belangrijkste kandidaten voor de zege mag noemen.

Andrea Dovizioso: “We kunnen niet ontkennen dat de Red Bull Ring voor ons een uitstekende baan is, dat blijkt duidelijk uit de resultaten van de afgelopen jaren.  Maar zoals ik altijd zeg, heeft elke race zijn eigen verhaal te vertellen. Vorig jaar eindigde Márquez voor me, dus ik weet zeker dat hij ook dit jaar weer concurrerend zal zijn. Het belangrijkste is om ons op onszelf te concentreren en het gevoel vast te houden dat we in Brno hebben gevonden, zowel tijdens het weekend als tijdens de Official MotoGP Test. Wat dat betreft ben ik zeker positief. We gaan opnieuw proberen wat we kunnen, alles geven en we gaan zeker niet opgeven.”

Na zijn tweede plaats in Brno afgelopen weekend bezet Andrea Dovizioso momenteel ook de tweede plaats in het kampioenschap met 147 punten (63 achter leider Márquez).

 

Handige links myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App