Andrea Dovizioso zag zondagmiddag op Circuit de Barcelona – Catalunya al in de tweede ronde van de MotoGP race een goed resultaat in rook opgaan. De Ducati coureur was één van de vier slachtoffers van de al veelbesproken crash in bocht 10. Ondanks dat de Ducati coureur er na afloop de voorkeur aangaf om geen commentaar te geven op het incident was hij wel van mening dat hij één van de kanshebbers was voor de winst.

Voor Andrea Dovizioso waren zondagmiddag in Catalunya zuur nadat hij in de tweede ronde van de MotoGP race van de Gran Premi Monster de Catalunya zijn kansen in duigen zag vallen door een ‘onbezonnen’ actie van voormalig Ducati teamgenoot Jorge Lorenzo.

De Italiaan, zag door het incident niet alleen een goed wedstrijdresultaat verloren gaan maar tevens zijn achterstand in het kampioenschap op Marc Marquez oplopen van 12 naar 37 punten.

Andrea Dovizioso: “Na een goede start nam ik de leiding en was ik in een strategische positie om de wedstrijd te rijden die we gepland hadden. De achterband was nog steeds niet perfect opgewarmd en dus was ik nog niet aan het pushen, maar gezien de manier waarop de race zich uiteindelijk ontwikkelde en het ritme dat andere rijders lieten zien, denk ik dat we vandaag zeker kanshebbers hadden kunnen zijn. Ik geef er de voorkeur aan om geen commentaar te geven op het incident, maar tot op het moment van de crash liep alles naar wens en lag alles nog helemaal open. Morgen hebben we weer een belangrijke test om onze basis te blijven verbeteren, en we zullen proberen er het beste van te maken om meteen terug te kunnen slaan tijdens de eerstvolgende race in Assen.”

Dovizioso bezet ondanks zijn DNF nog wel de tweede plaats in de tussenstand van het kampioenschap. De Italiaan heeft 103 punten achter zijn naam staan terwijl Marquez met zijn zege nu 140 punten heeft weten te scoren dit seizoen tot nu toe. Alex Rins bezet de derde plaats met 101 punten.

 

Handige links Gran Premi Monster Energy de Catalunya:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App