Andrea Dovizioso in Jerez in actie op de Aprilia RS-GP

4522
andrea-dovizioso
Andrea Dovizioso - Jerez | foto© Aprilia Racing

Andrea Dovizioso heeft maandag op Circuit de Jerez-Angel Nieto voor de eerste keer kennisgemaakt met de Aprilia RS-GP. De Italiaan werkt op het Zuid-Spaanse circuit een tweedaagse test af op de MotoGP machine van de motorenfabrikant uit het Italiaanse Noale.

Na Honda, Yamaha en Ducati begon Andrea Dovizioso maandag op Circuit de Jerez-Angel Nieto aan een nieuw hoofdstuk in zijn MotoGP carrière. Onder een heerlijk Spaans voorjaarszonnetje maakte de Italiaan voor het eerst kennis met de Aprilia RS-GP21, zijn vierde motormerk in de koningsklasse.

Nadat Dovizioso aan het einde van het seizoen zijn contract niet verlengde bij Ducati, vervolgens in verband werd gebracht met diverse andere motorfabrikanten waaronder Aprilia besloot hij toch nergens op in te gaan en in 2021 een sabbatical te nemen. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, terwijl zijn voormalige MotoGP collega’s de eerste twee Grand Prix weekenden in Qatar afwerkten sloten Dovi04 en zijn manager Simone Battistella een deal met Aprilia om geheel vrijblijvend een tweetal keren te gaan testen met de Aprilia RS-GP21.

Maandag was het zover, samen met o.a. Honda MotoGP testcoureur Stefan Bradl, Yamaha’s nieuwe MotoGP testcoureur Cal Crutchlow, KTM MotoGP testcoureur Dani Pedrosa reed Dovizioso zijn eerste ronden.

 

Naast de MotoGP testcoureurs zijn ook de FIM Enel MotoE World Cup coureurs deze dagen te vinden op het circuit van Jerez. De MotoE coureurs werken drie dagen aan hun voorbereidingen op het komende seizoen, tussen de sessie door is het gedaan met de rust als Dovi en co. er hun ronden rijden.

Dovi zou in 2021 in theorie vijf keer voor Aprilia kunnen uit kunnen komen middels een MotoGP wildcard optreden maar zowel Aprilia als ook Dovizioso en zijn management houden vol dat daar nog niet over gesproken is en dat deze test zonder enige verplichting van beide kanten is georganiseerd.

 


Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter