Andrea Dovizioso met Audi van start tijdens DTM races in Misano

50
andrea-dovizioso
Andrea Dovizioso | foto© Ducati Corse

Een verrassende overstap voor Mission Winnow Ducati Team coureur Andrea Dovizioso. De MotoGP runner-up van 2017 en 2018 zal begin juni als gastcoureur zijn opwachting gaan maken in twee te verrijden DTM-races op het Misano World Circuit Marco Simoncelli.

Ducati fabriekscoureur Andrea Dovizioso heeft besloten om zijn Desmosedici GP tijdelijk in te te ruilen voor een snelle Audi RS 5 DTM. De Italiaan staat namelijk als gastcoureur ingeschreven bij Audi Sport voor de twee DTM-races op 8 en 9 juni in Misano.

Dovizioso heeft onlangs al zijn eerste ervaringen opgedaan in de Audi RS 5 DTM in Audi’s Competence Center Motorsport in Neuburg a. d. Donau. Voorafgaand aan zijn DTM-debuut krijgt de Ducati-fabrieksrijder op 22 en 23 mei nogmaals de kans om de meer dan 610 pk sterke klasse 1-raceauto te testen op het Misano World Circuit Marco Simoncelli, het circuit waar op 8 en 9 juni ook de twee races verreden worden.

Andrea Dovizioso: “Ik hou van snelle auto’s en ik heb het geluk dat ik met de Audi RS 5 DTM kan racen. Het is moeilijk om de tijd te vinden om me hierop voor te bereiden tijdens het MotoGP-seizoen, maar ik kijk er echt naar uit om in zo’n hoogstaand kampioenschap als de DTM te mogen gaan racen. De auto is geweldig, maar het is een andere uitdaging dan mijn Desmosedici GP en ik moet me hier goed en heel anders op voorbereiden, dus ik heb veel ronden in de simulator gereden voordat ik voor het eerst in deze snelle auto stapte. Misano is een speciaal circuit voor elke Italiaanse coureur en de plek waar ik vorig jaar een ongelofelijke overwinning behaalde, dus ik ben erg blij en dankbaar met deze prachtige kans.”

Tijdens de races in Misano zal Dovizioso deel uitmaken van het WRT Team Audi Sport klantenteam waar hij de plaats in zal nemen van Pietro Fittipaldi. De Braziliaan, die in zijn DTM-debuut in Hockenheim meteen een punt scoorde en een nieuw DTM-ronderecord vestigde, zal de races in Misano moeten overslaan vanwege een kalenderconflict met de Formule 1 Grand Prix in Canada.

andrea-dovizioso
Andrea Dovizioso – DTM Audi | foto© Ducati Corse