Andrea Dovizioso: ‘Michelin heeft het bandenverhaal niet onder controle’

160
andrea-dovizioso
Andrea Dovizioso | foto© motogp.com

Andrea Dovizioso heeft zondagmiddag na afloop van de MotoGP race op de Red Bull Ring opnieuw zijn ongenoegen geuit aan het adres van bandenleverancier Michelin. Volgens de Ducati Team coureur, die als vijfde eindigde in de race, heeft de Franse bandenfabrikant momenteel niet alles onder controle en leveren ze niet constant dezelfde kwaliteit banden.

Andrea Dovizioso wist een week geleden de eerste MotoGP race op de Red Bull Ring te winnen, afgelopen zondag moest de Ducati coureur genoegen nemen de vijfde plaatst in de herstarte en tot twaalf ronden ingekorte wedstrijd. Ondanks de vijfde plaats in de race deed de Italiaan wel goede zaken in de strijd voor het kampioenschap – hij blijft tweede maar wist zijn achterstand op de nog steeds aan de leiding gaande Fabio Quartararo wel te verkleinen tot drie punten (70-67).

Een geluk bij een ongeluk zeg maar, maar ondanks dit kon de 34-jarige Italiaan het na afloop niet laten om zijn ongenoegen te uiten aan het adres van bandenfabrikant en leverancier voor de MotoGP klasse Michelin.

Andrea Dovizioso: “We waren tijdens de voorgaande race hier in Oostenrijk erg snel. Voor deze hebben we hard gewerkt en waren we opnieuw snel en constant. Dan is het frustrerend dat de banden in de race ineens heel anders werken. Je gaat van start en je merkt meteen dat je langzamer bent dan de anderen. Niemand heeft op dit moment de situatie onder controle. Nu is het onmogelijk om te zeggen wie wat goed doet. Niemand heeft antwoorden. Iedereen doet aannames, maar niemand heeft de controle over de situatie dat moge duidelijk zijn. Naar mijn mening is er een probleem met het werkgebied van de band. Het werkgebied van de huidige banden is erg smal en ook de kwaliteit is niet heel stabiel. Het is niet alleen mijn mening, er is gewoon een probleem omdat niet alle banden gelijk zijn. Ik wil niet met een beschuldigende vinger naar een bepaald iemand wijzen, maar het moge duidelijk zijn dat als je twee races op hetzelfde circuit rijdt dan mag er niet zoveel verschil in hetzelfde type band zitten. Ik denk dat ze bij Michelin echt hun best doen, maar op dit moment hebben ze niet alles onder controle. Ze kunnen niet dezelfde banden maken.”

Het bandenverhaal is al het gehele seizoen een hot-item in de MotoGP paddock. De dit jaar door Michelin nieuw geïntroduceerde achterband voor de koningsklasse zou met name in het voordeel werken voor de Suzuki’s en de Yamaha’s en in het nadeel zijn voor met name Honda, Ducati en KTM.  Hier was de afgelopen drie Grand Prix weekenden in Brno en op de Red Bull Ring echter weinig van te merken.

Saillant detail, ook Quartararo uitte onlangs ook al kritiek aan het adres van Michelin. De Fransman verweet Michelin samen te hebben gewerkt met KTM tijdens een aantal testen van KTM MotoGP coureur Dani Pedrosa in Brno en op de Red Bull Ring. De Oostenrijkse motorenfabrikant zou hier met Michelin gezocht hebben naar de best mogelijke compound voor deze twee circuits. Volgens Quartararo wisten de KTM-coureurs al aan het begin van het weekend welke band voor hun het beste ging werken en welke compound men ging gebruiken voor de race. Onaanvaard volgens Quartararo, die vervolgens KTM zowel een race in Brno en op de Red Bull Ring zag winnen.

 

Handige links BMW M Grand Prix of Styria 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App