Andrea Dovizioso: ‘Mijn kansen op de 2020 MotoGP wereldtitel zijn nihil’

126
andrea-dovizioso
Andrea Dovizioso | foto© Ducati Corse

Andrea Dovizioso lijkt de moed op gegeven te hebben om in 2020 nog mee te doen in de strijd voor de 2020 MotoGP wereldtitel. Na twee teleurstellende Grand Prix weekenden op Motorland Aragon is de 34-jarige Italiaan van mening dat zijn kansen op de titel dit seizoen definitief verkeken zijn.

Voorafgaand aan de afgelopen twee Grand Prix weekenden op Motorland Aragon bezette Andrea Dovizioso de derde plaats in de tussenstand van het kampioenschap achter Fabio Quartararo en Joan Mir en bedroeg zijn achterstand 18 punten op de leidende positie van de Petronas Yamaha SRT-coureur.

Met de vooruitzichten dat het in het Noord-Oosten van Spanje gelegen circuit met zijn lange rechte stuk goed bij de Ducati zouden passen was Dovizioso vastberaden om tijdens deze twee Grand Prix weekenden toe te slaan. Het pakte echter heel anders uit, met een zevende en dertiende plaats werd de achterstand niet ingelopen, nee zondagmiddag na afloop van de tweede wedstrijd in Aragon zagen we de naam van de Italiaan pas terug op de vijfde plaats in de tussenstand en is zijn achterstand met nog drie races te gaan opgelopen tot maar liefst achtentwintig punten op de nieuwe leider, Team Suzuki Ecstar coureur Joan Mir.

In theorie is – in de komende drie races zijn er immers nog vijfenzeventig punten te verdelen – is er nog van alles mogelijk in dit tot nu toe bijzonder verlopen 2020 MotoGP seizoen. Dovizioso zelf is er echter van overtuigd dat, mede gezien de huidige situatie binnen Ducati, zijn kansen op een eventuele wereldtitel dit seizoen definitief verkeken zijn. Met name het gebrek aan snelheid en het gebrek aan vertrouwen in de nieuwe Michelin band zijn volgens de Ducati coureur de belangrijkste graadmeters.

Andrea Dovizioso: “Ik denk dat het geen zin meer heeft om over het kampioenschap te praten. Ik heb simpelweg niet de snelheid, ik wil dan ook niet eens meer aan het kampioenschap denken. Onze strategie is nog steeds om het maximale eruit te halen en te doen wat we kunnen, maar onze kansen op de titel zijn nihil. Zonder snelheid kun je nu eenmaal niet vechten in het huidige kampioenschap.”

Dovizioso eindigde afgelopen zondagmiddag in Aragon slechts als dertiende, slechts twee coureurs – Tito Rabat (14e) en Bradley Smith (15e) – eindigden achter de ervaren Italiaan de de afgelopen seizoen steevast als tweede eindigde in het kampioenschap achter Marc Marquez. Hoe kan het dan dat het dit jaar helemaal niet meer gaat en dat we andere Ducati coureurs af en toe zo goed zien presteren waaronder de start vanaf de tweede rij en de vijfde plaats van Johann Zarco afgelopen zondagmiddag.

Andrea Dovizioso: “Het Zarco-effect is iets dat al sinds het begin van het seizoen gebeurt. Ik denk niet dat er een technische reden is, alleen tijdens sommige Grand Prix weekenden voelen sommige Ducati coureurs zich goed en zijn ze snel. Bagnaia was een aantal keren erg sterk, hetzelfde geldt voor Zarco, Danilo en Jack. Maar uiteindelijk zien we ook bij deze jongens veel ups en downs, en daarom sta we waar we staan. Kijk maar naar de ranglijst en jullie zullen het begrijpen. Alle Ducati coureurs zoeken naar een oplossing, maar nog niemand heeft die gevonden, want als ze die hadden gevonden, zouden ze mij ver voor met staan in het kampioenschap. Ik denk dat de situatie erg vergelijkbaar is voor alle huidige Ducati-coureurs.”

Dovizioso is ondanks zijn achterstand van achtentwintig punten en de vijfde plaats in de tussenstand van het kampioenschap nog wel steeds de best geklasseerde Ducati coureur. Jack Miller negende, Danilo Petrucci elfde, Johann Zarco veertiende, Francesco Bagnaia zestiende en Tito Rabat tweeëntwintigste moeten met nog drie races te gaan nog duidelijk hun meerdere erkennen in de Ducati coureur die na dit seizoen afscheid zal nemen van de Ducati familie.

Handige links Gran Premio Liqui Moly de Teruel 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App