Andrea Dovizioso kwalificeerde zich als elfde voor de Motul TT Assen en de Italiaan was uiteraard niet tevreden na afloop. Ook de andere Ducati rijders hadden het lastig in de warme omstandigheden. Het verhaal van Dovizioso over de kwalificatie en zijn verwachtingen voor de race.

Het TT Circuit Assen behoort niet tot de favoriete banen van Andrea Dovizioso. De Ducati coureur won dan ook nog nooit de Grand Prix van Nederland. In de kwalificatie ging het vandaag ook moeizaam voor de nummer twee in het wereldkampioenschap. Dovizioso was achtste in FP3 en vijfde in FP4. In zijn eerste stint in de kwalificatie wist de 33-jarige Italiaan geen serieuze tijd te noteren en stond hij strak onderaan met drie seconden achterstand op Alex Rins, die op dat moment bovenaan op de tijdlijst stond. In de tweede stint wist Dovizioso zijn tijd wel te verbeteren, maar eindigde hij slechts als elfde. In zijn beste ronde was het snelheidsverschil met Marc Márquez duidelijk zichtbaar, toen de Spanjaard met rassenschrede naar Dovizioso toe reed. Dovizioso staat dus voor een uitdaging wanneer hij vanaf de vierde startrij aan de race moet beginnen in Assen.

Andrea Dovizioso: ‘Het was een vreemde dag met hele hoge temperaturen. In de kwalificatie heb ik geen goede tijd gezet en ik maakte diverse foutjes. Assen is niet ons beste circuit, vooral met richting veranderen in de bochten verliezen we tijd. Ducati heeft op dat punt meer moeite dan onze concurrenten. We zijn niet blij met onze snelheid, maar het tempo voor de race is niet te slecht. De start van de wedstrijd zal erg belangrijk worden en het zou helpen als er een grote groep bij elkaar blijft. Er kan in de race nog veel gebeuren.’

 

Handige links Motul TT Assen :

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
TT Festival Assen
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag
Fotoverslag – zondag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App