Andrea Dovizioso verliet Le Mans zondagavond met een tweede plaats en 20 gescoorde WK punten, dat was volgens de Italiaan ook zo’n beetje het enige positieve aspect voor hem gedurende de SHARK Helmets Grand Prix de France.

Gemengde gevoelens, zo kunnen we het verhaal van Andrea Dovizioso na afloop van de SHARK Helmets Grand Prix de France misschien nog wel het beste omschrijven. De Ducati coureur zag Marc Marquez in Le Mans namelijk zijn derde zege van het seizoen scoren en kwam tot zelf de conclusie dat hij met de tweede plaats het maximale eruit gehaald had.

Maar de Italiaan wil meer, hij wil Marquez partij kunnen bieden en tot aan het einde van het seizoen mee doen in de strijd voor de wereldtitel. Dovizoso’s conclusie en boodschap na afloop van de Franse MotoGP was dan ook duidelijk; we zullen ons nog meer moeten zien te verbeteren om Marquez de komende races partij te kunnen geven.

Andrea Dovizioso: “Ik ben blij met het resultaat omdat de omstandigheden hier het hele weekend ontzettend moeilijk waren hier en we desondanks de tweede positie wisten te grijpen in de race en ook in het kampioenschap. We moeten gefocust blijven en nog meer verbeteren als we tot het einde van het seizoen met Marquez willen blijven vechten. Ik kon mijn pace niet tot aan het einde van de race vasthouden omdat de achterband snel minder goed werd en daarnaast moest ik me in de laatste ronden ook nog verdedigen tegen Danilo. Het was een goed gevecht en ik ben niet verrast door zijn snelheid, omdat ik hem goed ken. We hebben het best mogelijke resultaat behaald en het kampioenschap ligt nog helemaal open. Ik kan niet wachten om over twee weken te racen op Mugello, een baan die we goed kennen en waar we in het verleden al belangrijke resultaten hebben behaald.”

Dovizioso bezet in het kampioenschap de tweede plaats. Na vijf gereden races heeft de Ducati coureur 87 punten weten te behalen, slechts 8 punten minder dan Marquez die met 95 punten de leiding in handen heeft.

 

Handige links SHARK Helmets Grand Prix de France:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App