Andrea Dovizioso (P2): ‘Marquez wordt een probleem, voor iedereen’

40
andrea-dovizioso
Andrea Dovizioso - Brno | foto© Nico Schneider

Andrea Dovizioso eindigde zondagmiddag in Brno als tweede in de MotoGP race van de Monster Energy Grand Prix České republiky. De Italiaan was na afloop blij dat hij voor het eerst sinds Mugelloweer eens op het podium mocht staan, maar ook zag hij dat Marc Marquez opnieuw een maatje te groot was en de tweede plaats het maximaal haalbare was.

In Qatar wist Andrea Dovizioso de eerste MotoGP race van het seizoen op zijn naam te schrijven na in een rechtstreeks duel Marc Marquez te verslaan en de regerend wereldkampioen terug te verwijzen naar de tweede plaats. De Ducati Team coureur was na deze eerste race dan ook vastberaden om dit vaker te doen dit seizoen, maar tot op heden bleef deze kans uit en moest hij telkens zijn meerdere erkennen in de dit seizoen opnieuw ongenaakbare Repsol Honda Team coureur.

Ook in Brno had de Italiaan zondagmiddag geen kans tegen de opnieuw in een uitstekende vorm verkerende Marquez. Dovizioso moest genoegen nemen met de tweede plaats op ruim twee seconden van Marquez maar kon daar na afloop eigen niets  anders dan tevreden mee zijn.

Andrea Dovizioso: “Ik moet tevreden zijn met het weekend, de snelheid was al vanaf de eerste training hier goed. Ik ben ook blij met de race. Marquez was erg snel bij de start van de race, hij had gekozen voor de zachtere achterband. Ik wist dat ik alles moest proberen om bij hem te blijven een aan te haken. Ik reed echt op de grens, maar ik kon hem volgen. In het midden van de race moest ik passen, hij remde later zodat hij een gaatje kon slaan. Ik zat al aan de limiet en kon dus niet sneller – nergens kon ik ook nog maar iets vinden. Maar Marc zat duidelijk op dat moment ook duidelijk op de grens, na een foutje crashte hij bijna. Desalniettemin was hij in staat om te blijven gaan. Dat is de enige teleurstelling. Mijn doel was om tot de laatste ronde met hem te strijden voor de zege, maar de realiteit is anders. Marc heeft dit jaar een stap gemaakt wat dat betreft, hij kan tijdens de race versnellen en dat vervolgens ook vast blijven houden. Dus wordt hij een probleem voor iedereen. Bovendien is zijn snelheid zeer hoog. Op maandag testen gaan we hier enkele nieuwe onderdelen testen, meer kunnen we niet doen om onze situatie te verbeteren.”

Dovizioso heeft na tien races 147 WK punten achter zijn naam staan en bezet nog steeds de tweede plaats in de tussenstand van het kampioenschap achter Marquez die na zijn winst in Brno 210 WK punten heeft weten te scoren tot nu toe dit seizoen.

 

Handige links Monster Energy Grand Prix České republiky:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App