Andrea Dovizioso kwam zondagmiddag als vierde over de finish in de MotoGP race op het TT Circuit Assen. Doordat de Italiaan vanaf de elfde plaats moest starten was hij tevreden aangezien dit het maximaal haalbare was, echter was hij ontevreden met het feit dat de achterstand richting de racewinnaar zo groot was.

De 89e Dutch TT was een bewogen weekend voor Andrea Dovizioso. De vrijdag werd keurig als vierde afgesloten maar de kwalificatie was teleurstellend met een elfde tijd. Hierdoor had de Italiaan een flinke berg te beklimmen op zondag en zou het een lastige taak worden tegen de Suzuki’s, Yamaha’s en Márquez. Volgens Dovizioso was de vierde plaats dan uiteindelijk ook het maximaal haalbare na de slechte kwalificatie en wist hij na een hevig duel met teamgenoot Danilo Petrucci en Suzuki coureur Joan Mir als vierde over de streep te komen.

Dit was een positief punt volgens de Ducati coureur maar over het algemeen overheerste de teleurstelling. De afstand richting winnaar Maverick Viñales (14 seconden) was te groot en de machine was dit weekend niet goed genoeg. Op het bochtige gedeelte werden de zwakke plekken van de Italiaanse machine zichtbaar. Dovizioso zei in zijn debrief dat hier op het TT Circuit Assen duidelijk werd dat de Ducati nog steeds een start / stop motorfiets is en tekort komt in de lange snelle bochten. Het doel is dan ook om dit probleem zo snel mogelijk aan te pakken voor de toekomst.

Andrea Dovizioso: “Als we kijken naar de positieve punten dan hebben we vandaag het best mogelijke resultaat voor ons behaald. Na een lastige kwalificatie en het starten vanaf de vierde rij hadden we heel gemakkelijk fouten kunnen maken en betrokken kunnen raken bij gevaarlijke situaties. We waren in staat om al gauw een aantal plaatsen goed te maken en daarmee belangrijke punten te scoren. Helaas worden op circuits zoals deze onze zwakke punten extra zichtbaar en wordt het een stuk lastiger voor ons. Van het tijdverschil met de racewinnaar kunnen wij niet blij worden dus moeten we hard blijven werken om progressie te boeken in de gedeeltes waar we niet sterk zijn. Hier gaan we volgende week al mee beginnen op de Sachsenring.”

 

Handige links Motul TT Assen :

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
TT Festival Assen
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag
Fotoverslag – zondag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App