Waar gaat Andrea Dovizioso na dit seizoen zijn MotoGP carrière voortzetten, stapt de Italiaan na dit seizoen over of blijft hij zijn huidige werkgever Ducati trouw. Volgens Simone Battistella, de manager van de 34-jarige Italiaan, komt er duidelijkheid nog voordat de eerste MotoGP race dit seizoen zal worden verreden.

De mogelijke overstap van Pol Espargaró van KTM naar Honda houdt de gemoederen binnen de MotoGP paddock momenteel aardig bezig. Met name de toekomstplannen van Andrea Dovizioso spelen hierin momenteel een belangrijke rol. De Ducati coureur brak onlangs namelijk de gesprekken over een eventuele contractverlening met Ducati af, dit nadat partijen het over het financiële aspect maar ook over de duur van het eventuele nieuwe contract konden partijen niet eens worden. Dovizioso leek na de keus van Espargaró de afgelopen dagen dan ook de gedoodverfde favoriet om de opvolger te worden van de Spanjaard bij het Oostenrijkse MotoGP team.

Nu is natuurlijk de grote vraag, welke keuze gaat de Italiaan maken. Wordt het KTM of blijft het Ducati? Eén ding is in ieder geval wel duidelijk, de onderhandelingspositie van Dovizioso lijken ineens een heel stuk sterker te zijn geworden.

Een keus is er nog niet gemaakt, maar vanuit Italië komen er wel steeds duidelijkere signalen dat Ducati bereidt is water bij de wijn te doen en deels tegemoet wil komen aan de eisen van Dovi04 en zijn management. In hoeverre de gesprekken inmiddels weer geopend zijn is nog onduidelijk maar Ducati zou in ieder geval bereid zijn om Dovizioso i.p.v. een nieuw éénjarig contract een nieuwe verbintenis voor twee jaar aan te willen bieden. Daarnaast heeft Ducati laten weten dat men er nog steeds vanuit gaat dat Dovizioso komend seizoen de teamgenoot zal zijn van Miller en dat men vooralsnog geen plan B heeft mocht dit niet het geval zijn.

Dovizioso en zijn manager houden vooralsnog de lippen stijf op elkaar, het enige dat het tweetal momenteel kwijt wil is dat er een definitieve keus gemaakt zal worden nog voordat de eerste MotoGP race dit seizoen verreden zal gaan worden.

Wanneer deze eerste race plaats zal vinden is officieel nog niet bekend, de verwachtingen zijn echter dat dit zal zijn op zondag 19 juli aanstaande op het circuit van Jerez de la Frontera in Spanje.

 


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App