Andrea Dovizioso: ‘We hebben al laten zien dat we ook op Silverstone snel zijn’

50
andrea-dovizioso
Andrea Dovizioso - Red Bull Ring | foto© Nico Schneider

Na zijn spectaculaire overwinning op de Red Bull Ring begint Andrea Dovizioso komend in Silverstone weekend vol vertrouwen aan de twaalfde Grand Prix van het seizoen. De Italiaan wist er de laatste MotoGP race in 2017 te winnen, dit ondanks dat Silverstone niet tot één van de meest ideale banen voor de Ducati gezien wordt.

In 2018 werd de wedstrijddag van de British Grand Prix in Silverstone in zijn geheel afgelast vanwege de zware regenval. In 2017 wist Andrea Dovizioso er echter de tot nu toe laatste MotoGP race op zijn naam te schrijven. Met deze wetenschap en het feit dat de Ducati coureur de voorgaande MotoGP race op de Red Bull Ring tevens wist te winnen, dit na een zwaarbevochten duel met Marc Marquez in de allerlaatste bocht van de wedstrijd, zorgt ervoor dat de Italiaan vol vertrouwen aan het Britse Grand Prix weekend.

Andrea Dovizioso: “Niets geeft je meer voldoening en vertrouwen dan een overwinning, en zo komen we vol vertrouwen naar Silverstone. Ons resultaat op de Red Bull Ring is niet toevallig tot stand gekomen, want we hebben tijdens de twee opeenvolgende raceweekenden in Tsjechië en Oostenrijk goed gewerkt en de resultaten hebben ons gelijk gegeven. Hoewel de kenmerken van het Britse circuit voor ons niet zo gunstig zijn als die van Brno en Spielberg, hebben we al laten zien dat we ook op Silverstone snel kunnen zijn, zoals in 2017, toen we de race wonnen. Zoals altijd zal het weer een belangrijke rol spelen en we moeten klaar staan om ons aan te passen aan alle omstandigheden.”

Met zijn Oostenrijkse GP-overwinning heeft Dovizioso nu 172 punten achter zijn naam staan en bezet hij de tweede plaats in de tussenstand van het kampioenschap, 58 punten achter klassementsleider Marc Márquez.

 

Handige links GoPro British Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App