Andrea Dovizioso: ‘We staan in Jerez voor een aantal uitdagingen’

90
andrea-dovizioso
Andrea Dovizioso - Jerez | foto© Ducati Corse

Andrea Dovizioso is blij dat komend weekend in Jerez het 2020 MotoGP seizoen eindelijk van start gaat. De nog niet geheel fitte Ducati Team coureur staat echter wel voor een aantal uitdagingen: Hoe houdt zijn sleutelbeen het, de hitte en de nieuwe Michelin banden die vooralsnog niet helemaal goed lijken te werken in combinatie met zijn Ducati.

Andrea Dovizioso kreeg dinsdag van de circuitarts groen licht naar aanleiding van zijn schouderblessure om dit weekend van start te gaan tijdens de Gran Premio Red Bull de España. Woensdag tijdens de speciaal ingelaste MotoGP testdag kon de Italiaan ondervinden hoe zijn blessure het hield tijdens het rijden op zijn Ducati Desmosedici, maar tijdens de twee verreden sessies bleek niet alleen zijn schouderblessure hem nog parten te spelen.

Zo ondervond Dovizioso de grootste problemen met de nieuwe Michelin achterband en eindigde hij slechts als vijftiende op de samengestelde tijdlijst en moest hij 0,986 seconden prijsgeven op de door Maverick Viñales gereden snelste rondetijd van de dag.

Andrea Dovizioso: “Ik weet zeker dat er meer in zit. Maar ik ben blij dat we woensdag tijdens de twee sessie iets relaxter konden rijden dan in een raceweekend. Natuurlijk zijn de extreem hoge temperaturen ook geen voordeel voor de banden. We zullen de komende weken zeker vooruitgang boeken met de nieuwe Michelin banden en deze test heeft ons al een aantal zaken duidelijk gemaakt. Ondanks mijn sleutelbeen blessure is mijn doel komend weekend in Jerez om zoveel mogelijk punten te scoren. Ik zal dan ook maximaal pushen. Maar het had geen zin om tijdens de test al een groot risico te nemen. Het ging in eerste instantie om het uitproberen van een aantal dingen. Maar ik ben niet 100% tevreden met de resultaten. Ik wil meer, het verschil is simpelweg te groot.”

Vrijdagochtend om 09:55 uur gaan in Jerez de la Frontera de lichten op groen voor de eerste vrije training van de Gran Premio Red Bull de España.

 

Handige links Gran Premio Red Bull de España 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen – (test woensdag)
Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App