Andrea Locatelli heeft maandag tijdens de eerste dag van de tweedaagse World Supersport Test op Phillip Island de snelste rondetijd op de klok weten te zetten. De voormalig Moto2 coureur was het snelst voor regerend wereldkampioen Randy Krummenacher en Raffaele de Rosa. Nederlander Jaimie van Sikkelerus kende tijdens deze eerste dag de nodige tegenslag en noteerde de tweeëntwintigste rondetijd.

Het waren de WorldSSP coureurs die maandagochtend op het Phillip Island Grand Prix Circuit de dag openden. Twee sessies stonden er op het programma en er kon gereden worden onder nagenoeg ideale weersomstandigheden (tussen de 23 en 25 graden).

Het was Andrea Locatelli die meteen in de eerste sessie van zich liet spreken. De met het Bardahl Even Bros WorldSSP Team in de klasse debuterende Italiaan liet een snelste ronde van 1’33.362 noteren en was daarmee het snelst voor Randy Krummenacher, Raffaele de Rosa, Isaac Viñales, Lucas Mahias, de in Nederlandse dienst rijdende Steven Odendaal. Philipp Öttl, Hanes Soomer en Corentin Perolari.

In deze eerste sessie van de dag noteerde Jaimie van de Sikkelerus de achttiende rondetijd. Geheel vlekkeloos verliep de sessie niet, de Nederlander kreeg te maken met een technisch probleem waardoor hij gedwongen was om in bocht twee zijn machine kort langs de kant te parkeren.

Later op de dag tijdens de tweede sessie van de dag was het opnieuw Locatelli die het rapst was. De Italiaan scherpte zijn eigen snelste rondetijd aan tot een tijd van 1’33.336 en was daarmee bijna een halve seconde sneller dan de nummer twee Krummenacher die zijn eigen snelste rondetijd uit de ochtendsessie niet aan wist te scherpen.

Cluzel sloot deze sessie af met de derde rondetijd achter zijn naam gevolgd door De Rosa, Viñales, Odendaal, Perolari, Mahias, Soomer en Öttl.

 

jaimie-van-sikkelerus

Jaimie van Sikkelerus (74) | foto© Russell Colvin 

Voor Van Sikkelerus liep deze sessie uit op een grote teleurstelling. De MPM Routz Racing Team coureur kwam ten val in bocht 8, één van de snelste bochten van het circuit. Gelukkig bleef de coureur uit Akersloot zelf ongedeerd, anders was dat voor zijn Yamaha R6. De motor was dusdanig beschadigd dat repareren in de resterende tijd van de sessie niet meer mogelijk was en er daarmee voor Van Sikkelerus een vroegtijdig einde kwam aan de sessie en deze eerste dag in Australië.

Samengestelde lijst na twee sessies
Met zijn snelste rondetijd uit de tweede sessie sloot Locatelli deze eerste dag af met de snelste rondetijd achter zijn naam. Krummenacher werd tweede gevolgd door De Rosa, Viñales en Mahias.

Cluzel sloot deze eerste dag af met de zesde rondetijd achter zijn naam voor Odendaal, Öttl, Perolari, Soomer en de vanuit de Moto3 klasse overgekomen Can Öncü.

Van Sikkelerus noteerde ondanks zijn tegenslagen de tweeëntwintigste rondetijd gedurende de dag.

Dinsdag komen de WorldSSP coureurs opnieuw twee keer in actie tijdens de tweede en afsluitende testdag op Phillip Island.

 

Handige links WorldSBK & WorldSSP Test Phillip Island:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App