Moto2 coureur Andrea Locatelli zal in 2020 de overstap maken naar het FIM Supersport World Championship. De Italiaan heeft hiervoor een overeenkomst getekend bij het Bardahl Evan Bros Yamaha WorldSSP Team, het team dat dit seizoen met Randy Krummenacher en Federico Caricasulo 1 en 2 werd in de eindstand van het kampioenschap.

Na Steven Odendaal maakt ook Andrea Locatelli na dit seizoen de overstap van de Moto2 klasse naar de WorldSSP klasse van het WK Superbike. De Italiaan gaat uitkomen voor het succesvolle Bardahl Yamaha team dat onlangs Randy Krummenacher zag vertrekken naar MV Agusta en Federico Caricasulo de overstap zag maken naar de WorldSBK categorie van het op productiemachines gebaseerde wereldkampioenschap.

Locatelli debuteerde in 2014 als vaste coureur in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. In het seizoen 2016  wist de Italiaan twee podiumplaatsen te scoren door op de Sachsenring en Phillip Island als tweede de finish te passeren. De afgelopen twee seizoen was Locatelli actief in de Moto2 klasse, de klasse waarin hij een regelmatige top tien finisher was en dit seizoen tijdens de Dutch TT in Assen met een zesde plaats zijn beste seizoenklassering wist te scoren

Ondanks zijn goede optredens wist Locatelli voor komend seizoen geen nieuwe plaats af te dwingen bij Italtrans Racing Team waarna hij de beslissing nam over de overstap te maken naar het FIM Supersport World Championship.

Andrea Locatelli: “Voor mij is dit een geheel nieuwe ervaring. Ik ben enthousiast, want dit is een nieuwe kans voor mij, en ik sluit me dan ook graag aan bij Evan Bros. Het is het beste team omdat ze dit jaar kampioen zijn geworden. Ik wil een goede start maken in het WorldSSP, mijn doel is om meteen mee te doen voor overwinningen.”

Wie in 2020 de tweede coureur zal worden binnen het Bardahl Evan Bros WorldSSP Team is officieel nog niet bekend gemaakt. De belangrijkste kandidaat lijkt vooralsnog de dit seizoen in de WorldSPP 300 klasse acterende Indonesiër Galang Hendra Pratama te zijn.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App