Andrea Locatelli heeft zaterdagmiddag in Jerez de eerste WorldSSP race van de Pirelli Spanish Round op zijn naam geschreven. De Italiaan was net als in de trainingen en kwalificaties oppermachtig en kwam na 17 ronden met een voorsprong van ruim drie seconden op de als tweede geëindigde Jules Cluzel over de finish. Philipp Oettl pakte met de derde plaats de laatste podiumplaats.

Op een extreem warm Circuito de Jerez – Angel Nieto (temperatuur rond de 39 graden en een asfalttemperatuur van boven de 60 graden) werd zaterdagmiddag de eerste WorldSSP van het weekend verreden. Na zeventien ronden was het Andrea Locatelli die als winnaar werd afgevlagd voor Jules Cluzel en Philipp Oettl.

Na een spannend duel in de laatste ronde ging de vierde plaats naar Lucas Mahias voor Raffaele de Rosa en de in Nederlandse dienst rijdende Steven Odendaal.

Corentin Perolari passeerde als zevende de finish gevolgd door Manuel Gonzalez, Can Oncu en Hannus Soomer.

Meer details en een uitgebreider verslag van de trainingen, Superpole en races zijn te volgen in het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zaterdag

 

Handige links Pirelli Spanish Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App