Andrew Irwin in 2021 met Synetiq BMW in British Superbike kampioenschap

251
Andrew Irwin | foto© SYNETIQ BMW

Andrew Irwin staat in 2021 met het Synetiq BMW team aan de start in het Bennetts British Superbike Championship. De Noord-Ier heeft het Honda Racing team verlaten en zal volgend jaar de strijd aan gaan met de gloednieuwe BMW M1000RR.

Een aantal dagen geleden werd bekendgemaakt dat Andrew Irwin het officiële Honda Racing team van het Verenigd Koninkrijk zou verlaten. Dit zorgde voor de nodige verontwaardiging want Andrew Irwin wist gedurende het hele seizoen te verrassen op de gloednieuwe Honda CBR1000RR-R Fireblade en zelfs de allereerste wedstrijd van het seizoen te winnen. Uiteindelijk had hij geen mogelijkheid meer op het kampioenschap vanwege een aantal straffen maar oudere broer Glenn Irwin wist nog tot in het laatste raceweekend mee te doen voor de titel.

Met name omdat de Honda gloednieuw is lijkt er nog veel potentie in het pakket te zitten en ook Andrew Irwin is nog een jonge coureur die al veel mooie dingen heeft laten zien in het British Superbike kampioenschap.

Hoe dan ook, Honda en Irwin zijn uit elkaar maar er staat alweer een nieuwe uitdaging klaar voor de Noord-Ier. Hij maakt de overstap naar het Synetiq BMW team (beter bekend als TAS Racing of de voormalige naam Tyco BMW) en zal in 2021 deelnemen aan het British Superbike kampioenschap op de gloednieuwe BMW M1000RR.

Andrew Irwin: “TAS Racing heeft veel geschiedenis en het is een team waar ik altijd naar op heb gekeken, dus er is veel motivatie om in de top van het British Superbike kampioenschap mee te doen op de Synetiq BMW. Ik heb in de afgelopen jaren al tegen de BMW geracet en gezien hoeveel potentie er in het pakket zit. Ik kan niet wachten om te beginnen op de gloednieuwe M1000RR. Ik ben nog steeds relatief jong wat betreft mijn Superbike carrière en nog zeker niet voorbij mijn hoogtepunt. Ik ben hongerig om te leren en mezelf te blijven verbeteren, samen met het Synetic BMW team ben ik ervan overtuigd dat we dat kunnen doen.”

Vanwege het coronavirus gaat het British Superbike seizoen in 2021 pas laat van start. Voorlopig staat het eerste raceweekend pas in mei gepland, wel staan er meerdere tests op het programma mochten de omstandigheden omtrent het virus dat toelaten.