Het Be Wiser Ducati team heeft Andrew Irwin, de jongere broer van Glenn Irwin, als vervanger opgeroepen voor de geblesseerde Shane ‘Shakey’ Byrne. De 23-jarige Noord-Ier zal vanaf komend weekend in Snetterton uitkomen voor het team van Paul Bird.

In navolging van de nare crash van Shane Byrne vorige maand tijdens de British Superbike test op het circuit van Snetterton, waarbij Byrne serieuze verwondingen opliep, heeft het Be Wiser Ducati team voor het raceweekend op datzelfde circuit aankomend weekend, toch een vervanger opgeroepen. Waar er eerder aangegeven werd dat dit niet gewenst of verwacht werd, is nu bekend geworden dat de 23-jarige Andrew Irwin, naast zijn broer Glenn, uit zal komen voor het team dat gerund wordt door Paul Bird.

Aangezien Byrne voor langere tijd in uitgeschakeld moest het team wel actie ondernemen en kwam men uit bij Irwin, die eerder al races heeft gewonnen in het British Supersport Championship en dit jaar uit komt in het World Supersport kampioenschap.

Voorafgaand aan het raceweekend in Snetterton zullen op maandag beide rijders nog testen op Knockhill. Het team verwacht dat Irwin ondanks het gebrek aan ervaring goed in het team zal passen en dat hij hulp en advies zal krijgen van Glenn.

Andrew Irwin: “Om deze kans te krijgen met een van de beste teams in het  BSB paddock is geweldig en ik kan iedereen bij PBM en Be Wiser Ducati dan ook niet genoeg bedanken. Dit gaat een immens leerproces worden maar dat zit mij niet dwars, omdat ik weet dat iedereen me zal helpen om het een stuk makkelijker te maken, en wie kan ik beter aan de andere kant van de pitbox hebben dan mijn eigen broer! Ik zal alles geven en hoop dat het resultaat mijn inspanningen zal matchen. Ik wens Shakey het allerbeste in zijn herstel en ik zal zijn zitje warm houden!”