Anthony West heeft in niet misverstane woorden op social media zijn ongenoegen geuit aan het adres van de FIM. De Australiër deed zijn aanleiding naar zijn conflict met de FIM vanwege zijn opgelegde schorsing vanwege een positieve doping test.

Het verhaal is bekend, Anthony West werd de afgelopen jaren twee keer betrapt op het gebruik van doping. In 2012 werd de Australiër tijdens de Franse Grand Prix in Le Mans betrapt op het gebruik van methylhexanamine waarna hij voor een periode van 18 maanden werd geschorst. De tweede keer dat West in de fout ging was tijdens de World Supersport wedstrijd in Misano. Hij kwam in opspraak door een niet door de FIM nader bekendgemaakt substantie in zijn urine. Enige tijd later tijdens de World Supersport wedstrijd in Portimâo (september) werd hij per direct tot nadere orde geschorst.

West heeft altijd ontkend, en sinds september 2018 is de Australiër in een zware strijd verwikkeld met de FIM en de anti-doping autoriteiten. Gedurende deze strijd is de Australiër niet gerechtigd om in een onder auspiciën van de FIM georganiseerde competitie van start te gaan en deel te nemen aan enige vorm van wedstrijden.

West heeft ondanks deze perikelen toch een mogelijkheid gevonden om actief te blijven als coureur door van start te gaan in het Braziliaans nationaal Superbike kampioenschap, een kampioenschap dat niet verreden worden onder de vlag van de FIM.

Wat er momenteel precies aan de hand is, dat is niet echt duidelijk. Wat wel duidelijk is dat de Australiër vrijdag 07-06-2019 zijn ongenoegen over de FIM in niet mis te verstane bewoordingen heeft geuit.

Onderstaand het (vertaalde) bericht gevolgd door de officiële door West gepubliceerde Facebook bericht:

F.ck de FIM, ik ben klaar met deze sport!!!!!!!! Je zult me nooit meer op een andere motor zien in mijn leven. Jullie winnen, FIM jullie zijn gewetenloze honden. Jullie zijn echt vreselijke mensen die niets met de sport te maken zouden moeten hebben. De FIM heeft erop aangedrongen en geprobeerd om mijn zitje bij Kawasaki hier in Brazilië af te pakken. Jullie van de FIM hebben mijn leven verwoest, en hebben me in een depressie gebracht waardoor ik wenste dat ik dood was. Ik ben klaar met het spelen van jullie politieke onzin spelletjes. F.ck you FIM!!

Sorry aan al mijn fans die mij sinds 1999 volledig hebben gesteund, het moment dat ik voor het eerst van start ging in het wereldkampioenschap. Ik hou van jullie allemaal!!!!!!!!