Vanwege zijn schorsing, en dus zonder FIM-licentie, is Anthony West nog steeds niet gerechtigd om aan internationale races deel te nemen. De Australiër heeft hier echter iets op gevonden; het nationale Braziliaanse wegracekampioenschap valt namelijk niet onder auspiciën van de FIM en dus kan er hier gewoon gereden worden. Zo gezegd, zo gedaan en West gaat in 2019 op een Kawasaki op jacht naar de Braziliaanse Superbike titel.

Achter de schermen is Anthony West nog steeds bezig om zijn 24 maanden durende schorsing – de Australiër werd in september 2018 geschorst nadat hij bij een dopingcontrole na afloop van de World Superbike ronde in Misano positief bevonden was – ongedaan te maken. Door deze ontstane situatie, die hij vlak voor de WorldSSP race in Portimâo te horen kreeg, is West voorlopig niet gerechtigd om deel te nemen aan wedstrijden welke onder het FIM-regelement verreden worden.

De 37-jarige Australiër blijft tot op de dag van vandaag volhouden dat hij onschuldig is, sterker nog de voormalig MotoGP coureur praat zelfs van een samenzwering en een hetze tegen hem. West, die in 2018 een goede kans miste op de Supersport titel in het Aziatisch kampioenschap (ARRC), heeft echter een uitweg gevonden om toch te kunnen racen.

De Australiër nam onlangs deel aan race meetellend voor de Pirelli Cup in Interlagos, Brazilië waar hij aan de start verscheen op een Kawasaki ZX-10RR van Team JC Racing. Ondanks dat deze race niet verliep zoals vooraf werd gehoopt – West viel uit vanwege mechanische problemen – krijgt dit optreden naar nu bekend is geworden wel een vervolg.

Anthony West: “Geweldig nieuws. Ik ben niet te stuiten. Ik heb een contract getekend bij het Kawasaki Racing team om in 2019 tijdens alle tien ronden van het Brazilië Superbike kampioenschap aan de start te verschijnen. Ik zal aan de start verschijnen op de nieuwe Ninja ZX-10RR. Mede dankzij de support van Kawasaki en sponsoring van o.a. Arai helmen en Fusports (laarzen en pakken) kan in een heel seizoen voor Team JC Racing rijden. Daarnaast wil ik alle fans bedanken die me zijn blijven steunen. Het zien van Alex Barros, die hier nog op 48-jarige leeftijd nog steeds goed meekan, en de wetenschap dat Troy Bayliss met zijn 49 jaar nog steeds veel jongeren te snel af is gaf me de hoop dat ik nog minimaal 10 jaar mee moet kunnen in deze sport. Ik zal mijn best doen om het Kawasaki Racing Team Brazilië goed te vertegenwoordigen. Ik nam onlangs deel aan een race in Interlagos en heb daar gezien dat het niet gemakkelijk gaat worden, maar ik ben klaar om te vechten voor de kampioenschapstitel.”

Het Braziliaans Kampioenschap telt in 2019 een tiental evenementen, de openingswedstrijd van het seizoen wordt op 24 maart verreden in Sao Paulo.


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App