Anthony West: ‘Sorry FIM, mijn gedrag was onaanvaardbaar, vernederend en agressief’

187
anthony-west
Anthony West | foto© screenshot

Anthony West heeft middels een videoboodschap publiekelijk zijn excuses aangeboden aan het adres van de FIM. De Australiër, die binnenkort (15 maart 2021) na een lange schorsing zijn licentie terugkrijgt, verontschuldigde zich voor zijn eerder gedane uitspraken en beschuldigen aan het adres van de FIM.

Anthony West die zijn excuses aanbiedt voor het doen van zijn uitspraken de afgelopen tijd aan het adres van de FIM, dat hadden weinig mensen tot voor kort voor mogelijk gehouden.

De 39-jarige Australiër deed het onlangs toch, zij het vrijwillig of misschien zelfs wel na een vriendelijk verzoek van een bepaalde instantie. West is een raceliefhebber, een motorcoureur in hart en nieren maar ook een coureur die de afgelopen jaren niet altijd de meest verstandige keuzes heeft gemaakt. Middels een eigen video op zijn social media kanalen stuurde de Australiër de verklaring de wereld in, een verklaring die erg moeilijk moet zijn geweest en zoals op de video ook duidelijk te zien en te horen is niet heel makkelijk uit zijn mond komt. Maar alles moet wijken om straks weer te kunnen gaan racen, waarbij West zijn zinnen heeft gezet op een terugkeer in de WorldSBK- of WorldSSP klasse.

Anthony West: “Met deze verklaring bied ik publiekelijk mijn excuses aan voor mijn eerdere gedrag met betrekking tot de FIM; het was onaanvaardbaar, vernederend en agressief. Mijn eerdere uitspraken op sociale media over de FIM waren beledigend en hebben op een kwaadwillige wijze valse geruchten de wereld in gebracht. Helaas deed ik dit vanwege mijn toenmalige houding. Ik dank de FIM voor het teruggeven van mijn licentie. Bedankt voor de hulp en het begrip zodat ik weer kan racen. Ik heb honger zoals altijd als ik op een motorfiets stap. Ik wil racen en weer plezier hebben. Zodra ik mijn licentie terug heb, zal ik proberen terug te keren naar het World Superbike of World Supersport kampioenschap. Ik kan niet wachten, ik heb dit gevoel zo lang gemist. Ik voel me goed en fit – ik denk dat ik zeker nog tien jaar voor de boeg heb als coureur. “

West werd in september 2018 geschorst vanwege een positieve dopingtest. Bij de test werd een stof uit de categorie S6-stimulantia aangetroffen. O.a. amfetamine, efedrine, cocaïne en methylfenidaat vallen onder deze groep. Ondanks zijn schorsing nam West vervolgens deel aan races in het nationaal Braziliaans Superbike kampioenschap, dit aangezien de races in Brazilië niet onder auspiciën van de FIM verreden worden. De FIM dacht hier echter anders over, zette bepaalde partijen onder druk en niet veel later kwam er ook aan dit avontuur een einde.

West liet vervolgens in niet misverstane bewoordingen weten hoe hij er over dacht en beschuldigde daarbij de FIM onder andere van het meten met verschillende maten, machtsmisbruik en corruptie.

Het hielp allemaal niet, de FIM hield voet bij stuk en verlengde de schorsing tot 15 maart 2021. De Australiër moet dus nog even een paar maanden geduld hebben alvorens hij weer op de circuits aan de slag kan. Deze maanden lijken ons niet overbodig, dit aangezien West tijdens zijn lange schorsing en de daarbij komende stress, zeker geen kilo’s is kwijtgeraakt.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App