Niccolò Antonelli was vrijdagochtend in de eerste vrije training voor de Moto3 klasse op het zeer zonnige Autodromo del Mugello het snelst. Achter de Italiaan klokten Gabriel Rodrigo en John McPhee de tweede en derde rondetijd. 

Vrijdagochtend om 09:00 uur gingen de lichten op groen voor de eerste vrije training van de Moto3 klasse op het Autodromo del Mugello in Italië. De omstandigheden waren nagenoeg ideaal met een temperatuur die al richting de 20°C kroop en een felle zon die boven het Italiaanse circuit scheen.

Dit weekend zijn er twee wild-cards in de Moto3 klasse. De Italiaan Kevin Zannoni en de Japanner Ryusei Yamanaka (als derde coureur van het Estrella Galícia 0,0 team) sluiten zich aan bij het vaste Moto3 startveld terwijl Gerry Salim de geblesseerde Ai Ogura vervangt binnen het Honda Team Asia.

Halverwege de veertig minuten durende sessie had Tatsuki Suzuki de snelste rondetijd in handen voor de Italianen Romano Fenati, Niccolò Antonelli en Lorenzo Dalla Porta. Ook Aron Canet, Raúl Fernández, Gabriel Rodrigo en Le Mans racewinnaar John McPhee schaarden zich meteen tussen de snelste coureurs.

In een sessie waarin de coureurs vooral gestaag hun ronden reden en er weinig noemenswaardige gebeurtenissen waren te zien reed thuisrijder Niccolò Antonelli uiteindelijk met een 1’58.188 de snelste rondetijd voor Gabriel Rodrigo en John McPhee. Lorenzo Dalla Porta noteerde de vierde tijd voor Aron Canet en Can Öncü met verder Albert Arenas, Alonso López, Tony Arbolino en Tatsuki Suzuki in de top tien.

De tweede vrije training voor de Moto3 klasse op het Autodromo del Mugello gaat vanmiddag om 13:15 uur van start.

 

Handige links Gran Premio d’Italia Oakley:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Extra link: Gran Premio d’Italia Oakley dit weekend niet op Eurosport 1

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App