Aprilia heeft donderdag haar MotoGP plannen onthuld voor het komende seizoen. Tijdens de presentatie kwamen Aleix Espargaró en Scott Redding aan het woord en werd de ‘nieuwe’ kleurstelling voor komend seizoen onthuld.

Aprilia begint komende week in Qatar aan haar vierde seizoen in de MotoGP klasse. In 2018 zal het officiële Aprilia fabrieksteam opnieuw gerund gaan worden door Gresini Racing en aan de start verschijnen onder de naam Aprilia Racing Team Gresini. Aleix Espargaró bleef het team trouw en begint in 2018 aan zijn tweede seizoen voor het team terwijl Scott Redding als nieuwkomer verwelkomt werd en de plaats heeft ingenomen van Sam Lowes die na een jaar actief te zijn geweest in de koningsklasse in 2018 terugkeert naar de Moto2 categorie.

Nadat tijdens de presentatie bekend werd dat Aprilia terugkijkt op een geslaagd 2017 seizoen – het doel was om een aantal keren in de top tien te eindigen en daarin is men ruim geslaagd – wordt de lat in 2018 iets hoger gelegd en zijn de verwachtingen hoog gespannen van met name de nieuwe krachtbron die de komende week tijdens de seizoenopening in Qatar voor het eerst zal worden ingezet.