Aprilia Racing en Trackhouse tekenen driejarige overeenkomst in MotoGP

5429
V.l.n.r. Carlos Ezpeleta (Dorna Sporting Director), Massimo Rivola (Aprilia Racing CEO), Justin Marks (Trackhouse) en Dan Rossomondo (Dorna COO) | © Aprilia Racing

Het Amerikaanse Trackhouse Racing is vanaf 2024 het officiële satellietteam van Aprilia lin de MotoGP klasse. Het Amerikaanse team van voormalig coureur Justin Marks en artiest Pitbull, dat de afgelopen jaren naam heeft gemaakt in NASCAR, heeft een driejarige overeenkomst getekend met de Italiaanse fabrikant.

In 2024 komt er een nieuw team in de MotoGP: Trackhouse Racing. Trackhouse heeft al indrukwekkende successen geboekt in de NASCAR Cup series en nu brengt het Amerikaanse team hun raceambities naar de MotoGP als satellietteam in samenwerking met Aprilia voor hun RS-GP MotoGP prototypes.

© Aprilia Racing

De aankondiging werd dinsdagmiddag gedaan in Milaan waar de presentatie live over de hele wereld werd uitgezonden. Tijdens de lancering werd Trackhouse-oprichter en eigenaar Justin Marks op het podium vergezeld door Aprilia Racing CEO Massimo Rivola, Dorna Sports Chief Sporting Officer Carlos Ezpeleta en Dorna Sports Chief Commercial Officer Dan Rossomondo om te praten over de nieuwe onderneming.

Trackhouse Racing rijdt met twee Aprilia RS-GP’s, bereden door meervoudig MotoGP racewinnaar Miguel Oliveira en aanstormend talent Raúl Fernández waarbij het team verder onder leiding zal staan van teammanager Wilco Zeelenberg. De volledige 2024-kleuren worden begin volgend seizoen onthuld maar als onderdeel van de lancering onthulde het team een symbolische motorfiets met Amerikaanse vlag als eerbetoon aan zowel een testlivery die gebruikt werd door Nicky Hayden als aan de historie van het motorracen in de Verenigde Staten.

© Aprilia Racing

Dat erfgoed aanvullen en een nieuw hoofdstuk schrijven, met een nieuwe aanpak, is een belangrijk doel voor Trackhouse en een doel dat MotoGP deelt. De toevoeging van een Amerikaans team, dat één van ‘s werelds grootste markten vertegenwoordigt, biedt beide partijen een schat aan mogelijkheden om een spannend nieuw project van de grond af aan op te zetten – gebouwd op een fundament van gevestigd succes.

Justin Marks – Trackhouse Racing oprichter en eigenaar: “Deelname aan het MotoGP wereldkampioenschap is een zeer spannend moment voor ons jonge bedrijf. Trackhouse heeft vanaf dag één gewerkt aan het herkennen van unieke en boeiende motorsportmogelijkheden en de mogelijkheid om uit te breiden naar een wereldwijde serie als de MotoGP is een enorme stap in de schaalvergroting van het bedrijf. We geloven heilig in de missie van Dorna en zijn vastbesloten om iets nieuws en spannends naar het kampioenschap te brengen. We zullen hard werken om deze geweldige sport te laten groeien en uit te breiden naar miljoenen nieuwe fans in Noord-Amerika en daarbuiten.”

Massimo Rivola – CEO Aprilia Racing: “We zijn blij en trots om Trackhouse te verwelkomen in de Aprilia Racing-familie. Wat ze in NASCAR in zeer korte tijd hebben weten op te bouwen is een buitengewoon visitekaartje dat vooruitloopt op het potentieel van deze samenwerking. Dit is te danken aan Justin Marks en zijn team die ik heb leren kennen via mijn oude vriend PJ Rashidi en met wie we meteen op één lijn zaten, zowel wat betreft de technische ambities als de marketing- en communicatieontwikkelingen in zo’n belangrijke markt als die van de Verenigde Staten. Onze betrokkenheid zal aanzienlijk toenemen, een verantwoordelijkheid die we graag op ons nemen omdat ik er zeker van ben dat we hierdoor nog meer kunnen groeien.”

Carlos Ezpeleta – Chief Sporting Officer van Dorna Sports: “We zijn super blij om Trackhouse te verwelkomen in de MotoGP. We weten dat dit nieuwe team perfect past bij onze sport: ze hebben al laten zien dat ze weten hoe ze moeten winnen en ze komen met een geweldige persoonlijkheid. In het meest competitieve tijdperk dat de sport ooit heeft gekend is het nog belangrijker dan ooit om sterke satellietteams op de grid te hebben met solide projecten. Trackhouse dat samenwerkt met Aprilia, dat uitgebreide ondersteuning zal bieden, is ook een heel spannend vooruitzicht. De RS-GP is een winnende motorfiets en de combinatie van de motor, de fabriek en Trackhouse’s aanpak met dit team is super interessant voor MotoGP fans overal ter wereld. We kunnen niet wachten om Trackhouse met ons te zien racen.”

Dan Rossomondo – commercieel directeur van Dorna Sports:“De komst van Trackhouse naar de MotoGP is geweldig nieuws. Ze snappen het – het racesucces, dat ze al in overvloed hebben gehad – en de marketing en promotie die komen kijken bij het runnen van een motorsportteam op topniveau. Die combinatie van operationele uitmuntendheid, gecombineerd met hun expertise buiten het circuit, is een standaard die we in de hele MotoGP willen. We weten dat de invloed van Trackhouse positief zal zijn en een bondgenoot voor onze zakelijke doelstellingen.”

Justin Marks en de Aprilia RS-GP | © Aprilia Racing

Inmiddels is ook bekendgemaakt dat het CryptoDATA RNF MotoGP team een regeling heeft getroffen met Dorna en IRTA terwijl er eerst nog uitgebreid gedreigd werd met rechtszaken. Daarmee lijkt die soap (voorlopig) ten einde gekomen te zijn.

Lees: Dorna, IRTA en het RNF MotoGP Team treffen regeling, gang naar de rechter van tafelVolg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instragram |  Twitter | Threads | YouTube          Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende. Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instragram |  Twitter | Threads | YouTube                            Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’