Aprilia trekt Lorenzo Savadori aan als MotoGP testcoureur

92
lorenzo-savadori
Lorenzo Savadori | foto© Aprilia Racing

Lorenzo Savadori blijft in 2020 in dienst bij Aprilia. De motorenfabrikant uit het Italiaanse Noale heeft de Italiaan aangetrokken als MotoGP testcoureur en als Aprilia coureur in het Italiaans Superbike kampioenschap (CIV).

Lorenzo Savadori was aanvankelijk van plan om na een seizoen afwezigheid in 2020 met  Team Pedercini Racing by Global Service Solutions op als coureur terug te keren in het FIM Superbike Championship. Nadat bekend werd dat titelsponsor Global Service Solutions betrokken was geraakt in een Italiaans belastingschandaal trok Savadori meteen zijn conclusie en liet hij zijn al getekende contract per direct weer ontbinden.

Na een aantal maanden in onzekerheid te hebben gezeten wat betreft zijn toekomst als coureur werd Savadori half januari opgeroepen door zijn voormalig werkgever – Savadori was tot aan het seizoen 2019 op een Aprilia actief in het WorldSBK – om tijdens de Official MotoGP Test in Sepang op te treden als vervanger van de geschorste Andrea Iannone.

Dat dit optreden van beide kanten goed bevallen is blijkt nu uit de aankondiging van Aprilia waarin men bekend maakt dat Savadori wordt opgenomen in de Aprilia familie en deel uit zal blijven maken van het MotoGP-team als testcoureur voor de verdere ontwikkeling van de jonge en veelbelovende 2020 RS-GP en dat hij tevens zal deelnemen aan het Italiaanse wegrace kampioenschap (CIV) op een fabrieks Aprilia RSV4 1100.

Lorenzo Savadori: “Ik ben echt heel blij met deze overeenkomst met Aprilia Racing. De rol van de MotoGP-testcoureur laat me in de buurt komen van deze categorie, de koningsklasse van de motorsport. Ik ben vereerd en blij om deel uit te maken van dit project. Ik wil heel Aprilia Racing bedanken en iedereen die deze kans mogelijk heeft gemaakt. Nu kan ik niet wachten om aan de slag te gaan! Het Italiaanse kampioenschap zal ook dit seizoen op een zeer hoog niveau staan. Samen met Nuova M2 Racing zullen we heel hard en gepassioneerd werken om de eer van de nieuwe RSV4 Factory 1100 hoog te houden.”

In het CIV zal Savadori het hele seizoen uitkomen voor het Nuova M2 Racing-team, het team waarvoor hij in het verleden ook actief was en waarmee hij vele successen wist te behalen.

 

Handige links Official MotoGP Test Qatar:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App