Aragon GP: Pol Espargaró breekt pols, operatie noodzakelijk

7
pol-espargaro
Pol Espargaró - Aragon | foto© Rene Vos

Pol Espargaró zal dit weekend niet meer in actie komen tijdens de Gran Premio Michelin de Aragon. De Red Bull KTM Factory Racing MotoGP brak zaterdagmiddag bij een crash tijdens de vierde vrije training op het Motorland Aragon Circuit zijn linkerpols en zal hieraan nog dit weekend worden geopereerd.

Voor Pol Espargaró is er een vroegtijdig einde gekomen aan zijn thuis Grand Prix op het Motorland Aragon Circuit. Tijdens de vierde vrije training kwam de jongste van de twee broers Espargaró hard ten val in bocht twaalf van het Spaanse circuit. De KTM coureur werd vervolgens op een brandcard gelegd, maar niet veel later zagen we de Spanjaard toch lopend de plaats van de crash verlaten. Hierbij was wel duidelijk te zien dat de linkerpols een probleem was en voor de nodige pijn zorgde.

Eenmaal in het medical centre leken de verwondingen mee te vallen en er in eerste instantie geen sprake te zijn van een breuk. Maar dit bleek valse hoop, even later wezen röntgenfoto’s uit dat de pols wel degelijk gebroken was en dat er zelfs een operatie noodzakelijk is.

Terwijl zijn MotoGP collega’s hun kwalificatie afwerkten – waar de KTM coureur zich met een vijfde rondetijd tijdens de eerste drie vrije trainingen rechtstreeks voor Q2 had weten te plaatsen – overlegde Dorna arts Dr Ángel Charte met zijn collega van het Clinica Dexeus ziekenhuis in Barcelona. Dit resulteerde erin dat Pol Espargaró inmiddels al onderweg is naar het ziekenhuis en nog dit weekend geopereerd zal worden.

Een flinke domper voor zowel Pol Espargaró zelf maar ook voor Red Bull KTM, dit aangezien men de afgelopen tijd net een flinke stijgende lijn te pakken had en het MotoGP wereldkampioenschap over twee weken begint aan de reeks overzeese Grand Prix weekenden in Thailand, Japan, Australië en Maleisië.

Over de duur van het herstel kan op dit moment nog weinig gezegd worden, hierover hopen de artsen na de operatie meer duidelijkheid te kunnen geven. Wat zaterdagmiddag in Aragon wel duidelijk is gemaakt door KTM baas Pit Beirer is dat Dani Pedrosa in ieder geval niet als invaller zal optreden. De huidige KTM MotoGP testcoureur heeft volgens Beirer aangegeven en zelfs in zijn KTM contract laten opnemen dat hij niet meer in wedstrijdverband actief zal zijn op een MotoGP machine en zich uitsluitend zal beperken tot testwerk.

 

Handige links Gran Premio Michelin de Aragon:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App