Arbolino, Baldassarri en Viñales het snelste in warm-up voor Motul TT Assen

20
Maverick Viñales | Foto © Jan Timmerman

Tony Arbolino, Lorenzo Baldassarri en Maverick Viñales hebben tijdens de warm-up trainingen op de warme zondagochtend van de Motul TT Assen de snelste tijd op de klokken gezet. Voor 9:00 uur was de luchttemperatuur al opgelopen naar 27 graden en tijdens de MotoGP training werd zelfs 29 graden gemeten.

Moto3
In de Moto3 klasse toonde Tony Arbolino vroege vorm. De Italiaan zette na vijf minuten de snelste tijd op de klokken en verbeterde die tijd in zijn vierde ronde nog naar 1.42.275. Daarmee bleek de winnaar van Mugello de snelste man en hield hij de Turk Can Öncü  achter zich. Albert Arenas zette de derde tijd neer. de jonge Filip Salac verraste met de vierde plaats. Ryan van de Lagemaat kwam tot een tijd van 1.45.983 en daarmee bleef hij dertigste. Voor de Japanner Tatsuki Suzuki eindigde de training in het grind. De Honda-coureur kwam dan ook niet verder dan de twintigste tijd.

Moto2
De Moto2 training begon slecht voor Jorge Navarro die voor de tweede keer dit weekend het grind van Strubben opzocht. Ook Alex Marquez ging hard onderuit in de Stekkenwal en bezorgde zijn monteurs veel werk in aanloop naar de race. Wel zette hij de vierde tijd neer. De zwaarste crash was echter voor Somkiat Chantra. De Team Asia-coureur verloor de controle bij het uitkomen van de Ruskenhoek en moest na zijn crash per brancard naar het medisch centrum vervoerd worden. Later is bekend gemaakt dat de Thaise coureur een breuk in zijn pols heeft opgelopen en dat hij niet van start kan gaan in de Moto2 wedstrijd.

 

De snelste tijd in de sessie werd uiteindelijk gezet door Lorenzo Baldassarri die zij teamgenoot Augusto Fernandez nipt achter zich hield. Polesitter Remy Gardner wist de derde tijd te noteren. Bo Bendsneyder kwam opnieuw niet aan de te toptijden van de concurrentie en bleef daardoor steken op de 25e tijd. Teamgenoot Steven Odendaal was opnieuw 29e en voorlaatste.

Naast de crashes van Navarro, Marquez en Chantra kende ook Tom Lüthi de nodige problemen. De Kalex machine van het Intact GP Team verloor in GT meerdere metalen ringen uit de belly-pan. Het leek de Zwitser niet teveel te deren, maar meer dan een negende tijd was er niet voor hem weggelegd.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Watch out! 👀 // @tomluethi12’s bike lost a few washers during #Moto2 Warm Up 😅 #TL12 #Motorcycle #Racing #Motorsport #DutchGP #MotoGP

Een bericht gedeeld door MotoGP (@motogp) op

MotoGP
In de MotoGP klasse toonde Maverick Viñales zich de sterkste. Hij dook als enige onder de grens van 1.34 door en zetten een tijd van 1.33.677 op de klokken. Daarmee hield hij Ducati-coureur Andrea Dovizioso achter zich. De Italiaan liet zich daarmee voor het eerst dit weekend in de voorste gelederen zien. Polesitter Fabio Quartararo was opnieuw sterk in de zondagochtendtraining en kwam tot de derde tijd.

Marc Marquez wist de vierde tijd te noteren en Alex Rins was vijfde. KTM-coureur Pol Espargaro verraste met de zesde tijd. Valentino Rossi kwam opnieuw niet verder dan de dertiende tijd.

 

 

Handige links Motul TT Assen :

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
TT Festival Assen
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag
Fotoverslag – zondag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App