Tony Arbolino heeft zaterdagmiddag in de kwalificatiesessie voor de Moto3 klasse op een opdrogend Circuit Ricardo Tormo in Valencia de snelste rondetijd gereden op slicks en daarmee de tweede pole van zijn carrière behaald. Achter de Italiaan noteerden Nakarin Atiratphuvapat en John McPhee de tweede en derde rondetijd. 

Zaterdagmiddag ging om 12:35 uur de laatste kwalificatiesessie van het seizoen van start voor de Moto3 klasse op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia. De weersomstandigheden waren nog altijd wisselvallig en ondanks dat het bij aanvang van de sessie droog was, was de asfalt nog voorzien van water. Wel waren dit de meest droge omstandigheden van het weekend tot dusver.

Na tien minuten was het Marco Bezzecchi die de snelste tijd noteerde, echter in de ronde daarna ging het mis voor de Italiaan. Bij het insturen voor bocht 8 (Ángel Nieto) verloor hij de voorkant van zijn KTM en schoof hij onderuit. zijn derde valpartij van het weekend. Even daarvoor was ook landgenoot Stefano Nepa gecrasht, de CIP Green Power coureur ging onderuit in bocht 6 (Bernat Martínez). Even daarna voegden ook Marcos Ramirez, Celestino Vietti en Andrea Migno hun namen toe aan het lijstje van crashers.