Arbolino leidt koude en gure derde Moto3 vrije training op Phillip Island

17
Tony Arbolino - Phillip Island Grand Prix Circuit | foto© Randy van Maasdijk

Tony Arbolino heeft zaterdagochtend de snelste rondetijd gereden in de zeer koude en winderige derde vrije training voor de Moto3 klasse op Phillip Island. Op het Australische circuit was de Italiaan in de behoorlijk ongunstige omstandigheden het snelst voor Filip Salac en Ayumu Sasaki.

Zaterdagochtend om 09:00 uur lokale tijd ging de derde vrije training voor de Moto3 klasse van start op het Phillip Island Grand Prix Circuit in Australië. Het positieve nieuws was dat het droog was op het aan zee gelegen circuit, het slechte nieuws was dat het zeer koud was en er een behoorlijk straffe wind landinwaarts waaide. De buitentemperatuur bedroeg zo’n 11°C maar deze sterke wind zorgde voor een veel lagere gevoelstemperatuur.

Dit zorgde ervoor dat het grootste gedeelte van de coureurs in de beginfase besloot om geen risico’s te nemen en in de pitbox te blijven aangezien de kans zeer klein was dat ze hun tijden van vrijdagmiddag zouden verbeteren.

Eén van de coureurs die wel de baan op ging was John McPhee. Of dit uiteindelijk te juiste keuze was viel te betwijfelen aangezien hij bij het aanremmen voor bocht 10 (MG Corner) onderuit schoof. Het was een onschuldige valpartij zonder al te grote gevolgen.

Halverwege de sessie hadden slechts veertien coureurs een rondetijd achter hun naam staan en leek het een verloren sessie te worden.

Uiteindelijk kwam Tony Arbolino, die nog op zoek was naar een plaats in Q2 maar daar uiteindelijk niet in slaagde, met een 1’38.492 naar de snelste tijd voor Filip Salac en Ayumu Sasaki. Romano Fenati klokte de vierde rondetijd voor SKY Racing VR46 Team coureurs Dennis Foggia en Celestino Vietti, daarachter maakten Raúl Fernández, Can Öncü, Alonso López en Sergio García de top tien compleet.

De top veertien, gezien over de drie verreden vrije trainingen, bleef echter ongewijzigd aangezien de tijden van vrijdagmiddag niet werden geëvenaard.

De kwalificatie voor de Moto3 klasse op het Phillip Island Grand Prix Circuit in Australië gaat later vandaag om 12:35 uur lokale tijd, 03:35 uur Nederlandse tijd van start.

 

Handige links Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App