Arbolino, Nakagami en Lowes het snelst tijdens warm-up sessies Teruel GP

76
takaaki-nakagami
Takaaki Nakagami | foto© LCR Honda

Tony Arbolino (Moto3), Takaaki Nakagami (MotoGP) en Sam Lowes (Moto2) hebben zondagochtend in Aragon de snelste rondetijden op de klok gezet tijdens de warm-up sessies van de Gran Premio Liqui Moly de Teruel.

Een uur later dan gebruikelijk, wintertijd, een aangepast tijdschema en races die deze dag in een andere volgorde verreden worden, zo kan de wedstrijddag van de Gran Premio Liqui Moly de Teruel op Motorland Aragon het beste omschreven worden. Een uur later vanwege de lage temperaturen in de vroege ochtend en een ander tijdschema en volgorde van de races, dit vanwege de Formule 1 race deze dag op het circuit van Portimâo in Portugal.

Moto3
Om 09:20 uur openden de Moto3 coureurs in Aragon de wedstrijddag van de Gran Premio Liqui Moly de Teruel met hun 20 minuten durende warm-up sessie. Het was Tony Arbolino die met een snelste ronde van 1’58.867 na afloop de lijst aanvoerde voor Filip Salac, Albert Arenas, Tatsuki Suzuki en Ai Ogura.

MotoGP
In deze klasse was het de later op de dag vanaf de pole vertrekkende Takaaki Nakagami die met een snelste rondetijd 1’48.565 na afloop de tijdlijst aanvoerde voor Franco Morbidelli, Alex Marquez, Pol Espargaró en Danilo Petrucci.

De zesde rondetijd in deze warm-up sessie werd op de klok gezet door Andrea Dovizioso gevolgd door Maverick Viñales, Fabio Quartararo, Joan Mir en Bradley Smith.

Een crash in deze sessie was er voor Tito Rabat, de Spanjaard bleef daarbij zelf ongedeerd.

Moto2
Als derde en laatste categorie kwamen de Moto2 coureurs in actie voor hun 20 minuten durende sessie, met in deze klasse natuurlijk onze enige Nederlandse Grand Prix coureur Bo Bendsneyder die zich zaterdag op een keurige tiende plaats wist te kwalificeren voor de later vandaag te verrijden race.

Met een snelst gereden rondetijd van 1’52.167 was het opnieuw Sam Lowes die na afloop de lijst aanvoerde. Achter de Brit noteerde Fabio di Giannantonio de tweede rondetijd voor Jorge Navarro, Jake Dixon en Hector Garzo die een vroegtijdig einde aan de sessie zag komen vanwege een crash.

De zesde rondetijd werd op de klok gezet door Remy Gardner gevolgd door Jorge Martin, Enea Bastianini, Luca Marini en het Sky Racing VR46 duo Luca Marini en Marco Bezzecchi.

Bo Bendsneyder noteerde in deze sessie de tweeëntwintigste rondetijd.

Racesport.nl Liveblog
Een uitgebreider verslag van deze warm-up sessies en alle andere actie tijdens de derde en afsluitende dag van de Gran Premio Liqui Moly de Teruel is te vinden in het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zondag.

Handige links Gran Premio Liqui Moly de Teruel 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App