Tony Arbolino was vrijdag in de tweede vrije training voor de Moto3 klasse op het Sepang International Circuit in Maleisië het snelst en sluit daarmee de dag als snelste coureur af. Achter de Italiaan waren het John McPhee en Aron Canet. 

Vrijdag om 13:10 uur lokale tijd, 06:10 uur Nederlandse tijd ging de tweede vrije training van de Moto3 klasse op het Sepang International Circuit in Maleisië van start. De omstandigheden waren bij aanvang gunstig met een volledig droge baan.

Dit zorgde ervoor dat de coureurs meteen al sneller waren dan hun gereden tijden in de eerste vrije training en dat deze steeds verder aangescherpt werden. Toch vielen in de slotfase de eerste druppels weer waardoor de meerderheid de pits weer besloot op te zoeken en de sessie daarmee zo goed als afgelopen was.

Tony Arbolino noteerde de snelste rondetijd met een 2’14.227 voor John McPhee en Aron Canet. Daarachter stonden Jorge Martin, de teruggekeerde Niccolò Antonelli, Andrea Migno, Enea Bastianini, Marco Bezzecchi, Alonso López en winnaar van de race in Australië Albert Aremas in de top tien. Het stond allemaal dicht bij elkaar met de top twintig binnen één seconde.

 

Handige links Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App