Albert Arenas was vrijdagmiddag tijdens de tweede vrije training voor de Moto3 klasse op een zonnig Silverstone het snelst voor Lorenzo Dalla Porta en Darryn Binder. Tony Arbolino sluit de dag als snelste af vanwege zijn gereden tijd in FP1. 

Vrijdagmiddag om 13:15 uur lokale tijd ging de tweede vrije training voor de Moto3 klasse op Silverstone van start. De omstandigheden waren aangenaam op het Engelse circuit met een buitentemperatuur van zo’n 24°C terwijl de temperatuur van het nieuwe asfalt ruim 39°C bedroeg.

Ondanks de gunstige omstandigheden bleek te rondetijd van Tony Arbolino, die de Italiaan in de eerste vrije training reed, lastig te verbeteren. Halverwege de sessie was het Romano Fenati, winnaar van de Moto3 race op de Red Bull Ring in Oostenrijk, die de snelste rondetijd in handen had voor de nieuw gecontracteerde John McPhee en Lorenzo Dalla Porta. Ook de Japanners Ayumu Sasaki en Tatsuki Suzuki konden het hoge tempo aan net als Marcos Ramirez en Tony Arbolino.

Na de eerste vrije training bleek dat de hard-compound achterband van Dunlop al na zo’n acht ronden vrijwel volledig op was. Opmerkelijk genoeg hield de soft-compound het beter uit op het zes kilometer lange nieuw geasfalteerde circuit waardoor er tijdens deze tweede sessie uitvoerig getest werd met de verschillende bandensoorten.

Een flinke crash was er te zien voor Raúl Fernández. De Spanjaard kwam door middel van een high-sider hard ten val bij het uitkomen van bocht 15 (Aintree) maar kon later, met behulp van de marshals, op eigen benen de baan verlaten.

Tegen het einde van de sessie ging het op dezelfde plaats mis voor Makar Yurchenko. De coureur uit Kazachstan verloor de voorkant van zijn KTM die vervolgens door het gras flink begon te tollen en daardoor uiteindelijk zeer veel schade opliep. Yurchenko zelf kwam er uiteindelijk goed vanaf maar zijn machine was zo goed als afgeschreven.

Uiteindelijk kwam Albert Arenas in de slotfase van de sessie met een 2’12.224 naar de snelste tijd voor Lorenzo Dalla Porta en Darryn Binder. Tony Arbolino klokte de vierde tijd voor Tatsuki Suzuki en Aron Canet met daarachter Romano Fenati, Jeremy Alcoba (vervanger van de geblesseerde Gabriel Rodrigo), Stefano Nepa en Niccolò Antonelli. Echter was de tijd van Arbolino die hij tijdens FP1 reed (2’12.008) niet verbroken waardoor de Italiaan de eerste dag van de Britse Grand Prix als snelste afsluit.

De derde vrije training voor Moto3 klasse op Silverstone gaat zaterdagochtend om 09:00 uur van start met de kwalificatie om 12:35 uur.

 

[tet-blocks id=”106720″ slug=”12-motogp-silverstone-2019″]